Breyerfest 2020 - hur blev det plötsligt 2019?

Sensommar 2018. Jag och min kompis S sitter och diskuterar om vi ska åka till Breyerfest 2020. Vi kommer fram till att det kan vara bra att räkna på en ungefärlig budget, det kostar ju en del med hotell, flyg, entrébiljetter, mat och givetvis modellhästinköp. 
 
Så vi letar efter hotell i Lexington, för att se ungefär vad det skulle kosta. Hittade ett som kostade runt 800 kr/natt och det var då vi blev lite överexalterade. ;-) Det låg 14 minuters körning från Kentucky Horse Park, där Breyerfest hålls. 
 
Efter lite dividerande insåg vi att vi inte kunde motstå ett så pass billigt boende. Så vi slog till! Plötsligt hade vi boende till Breyerfest 2019 istället för 2020. Så kan det gå... :-D
 
Därefter var det lugnt några dagar, innan vi bestämde oss för att mellanlanda i New York ett par dagar före och efter Breyerfest. Så två riktigt billiga hotell bokades (de är garanterat ganska sunkiga, men vi ser det som en upplevelse, haha). 

Årets Breyerfest Celebration Horse

 
Årets Celebration Horse är Oliver, Cleveland Bay som svartskäck. Förlagan är en av hästarna som den ridande polisen har på Kentucky Horse Park. Oliver är en elvaårig shirekorsning. 
 
Jag är lite kluven till modellen. Å ena sidan gillar jag molden, å andra sidan är den förbaskat stor när du ska försöka få plats med så mycket saker som möjligt i resväskan... Sedan känns det lite småtrist med en svartskäck, det blir så "enkelt" målat på något vis. Men jag kanske blir superförtjust när jag ser den i verkligheten, vem vet. 
 
Jag ser fram emot de kommande special run-modellerna också, det kommer garanterat dyka upp en favorit bland dem. :-)

Mot Breyerfest!

 
Ja, den här bloggen har varit stendöd ganska länge nu... Men nu är det dags att väcka den till liv igen. För i år ska jag och min kompis S åka iväg på Breyerfest!
 
Eftersom det är ett gigantiskt äventyr, så är det klart att jag vill dokumentera det på något vis. Så jag tänkte att jag skriver här, så kan även andra modellhästfantaster få veta hur galet roligt Breyerfest är!
 
Jag kommer att skriva om hur vi planerat resan, vad allt kostar, så fort det kommer någon information från Breyer så postar jag också här. Så häng med på vår resa!

Namnlös

 
Min Schleich Fjord Stallion OF har ännu ingen härstamning. Men söt är han. :-)

Habinas Alicia

 
Habinas Alicia är ett fjordsto född 2015 e. Bacchus Grönkulla 288 u. Ariel 3525 - Hugo 179. 
 
Habinas Alicia är en Schleich Fjord Foal OF. 

Habinas Alice

 
Habinas Alice är ett fjordsto född 2014 e. Finslands Ringo 281 u. Ariel 3525 - Hugo 179. 
 
2015 var ett mycket bättre modellhästår, jag köpte "ikapp" mig en del modeller jag missat, så totalt 13 modeller blev det. Habinas Alice var en av dem, jag köpte alla fjordhästar som schleich gett ut, det här är Fjord Mare OF. 

Hampus

 
Hampus var min första egna uppfödning. Den här modellen är verkligen en suverän kopia av honom. Den ska åka iväg för målning samt omskulptering av man, förmodligen kommer det bli helrakad man precis som Hampus hade en stor del av sin tid med mig. Modellen är en Haflinger OF och avslutar modellhäståret 2014. 
 
Hampus i original: 
 
 
 

Namnlös

 
Slutligen fölet i den lilla mustangfamiljen, RC Poquito målad av fantastiska Kathy McKenzie. Den är så pytteliten, så jag begriper inte hur hon lyckats måla honom. Men bedårande söt!

Namnlös

 
RC Nevada, fru till Cheveyo och målad av Patricia Lawson. Verkligen ett klassiskt mustangsto!

Namnlös

 
2014 var även det ett dåligt modellhästår. Jag köpte bara fyra modeller, varav tre tillsammans då de hör ihop. Det är RC Cheveyo på bilden, Sarah Roses mustanghingst målad av Sophie Nordström. Han är verkligen urläcker! :-)

Namnlös

 
Den sista modellen för 2013 var lite billigare i inköp. ;-) Jag fick syn på honom på Globen Horse Show och blev förtjust. Var förstås tvungen att köpa. Han är en Remington Wild Bronc OF. 
 
Han är tänkt att vara engelskt fullblod, men jag har ingen passande stam på honom ännu. 
 

Habinas Demon

 
Habinas Demon är en welsh mountainhingst född 2006 e. Douglas u. Pegasus Brunella - Pegasus Buckey RWM 33. Han har löpt 2009-2015 med 33-13-9 och 108 200 kr samt Form30. Hans avkommor har hittills löpt in 46 850 kr och en avkomma har fått Form30. 
 
2013 var ett år där jag bara köpte tre hästar. Men två var av det dyrare slaget, så det var inte så konstigt. ;-) Demon förtjänade verkligen en egen modell, inte nog med att han var Form30, han hade hela 42 i formpoäng under både 2012 och 2013. Till skillnad från sin pappa så passade den travande welshen Demon riktigt bra, så jag beställde en AA Welsh Sec A Stallion Trotting OF. 

Dream Come True

 
Dream Come True heter så för att han verkligen var en dröm som blev verklighet. Inte nog med att jag i början av 2013 fick möjlighet att köpa en RC UVM Yesteryear, han var dessutom omålad, så jag kunde få välja färg på honom! Sophie Nordström målade honom i en underbar fuxfärg, som bilden verkligen inte gör rättvisa. Han är en sådan perfekt modell, så jag ville inte ha en flashig färg som så att säga tog bort fokuset från modellen. Lite vitt i ansiktet var allt som behövdes. 
 
Någon gång ska han få en riktigt fin modellhärstamning, men det är inte högst upp på priolistan. Utan han står i mitt skåp och är vacker så länge. :-)

Douglas

 
Douglas är en welsh mountainhingst född 1995 e. Pegasus Buckey RWM 33 u. Rondeels Whistle RWM 217 - Rowfant Sacha WSB 7323. Han har löpt 2003-2004 med 2-4-1 och 19 550 kr samt Form30. Hans avkommor har hittills löpt in 296 525 kr. Han har en avkomma som fått Form30. 
 
Douglas ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Han har tidigare haft en AA Welsh Sec A Stallion Trotting, men det kändes aldrig som honom, så den sålde jag. Jag visste att jag egentligen ville ha en stegrande AA, men efter att ha letat ganska länge gav jag upp att hitta en i resin och köpte istället en i porslin. Jag har egentligen lite svårt för porslinshästar, men Douglas passar verkligen i porslin, som den kung han är! <3 Modellen är alltså en AAA Rearing Welsh Sec A Stallion OF. 

Habinas Last Child

 
Habinas Last Child är ett fullblodssto född 2013 e. Silver Bullet u. Child's Play - Secretariat. Hon löpte 2015 med 1-2-0 och 26 190 kr. Hon kommer även löpa 2016. 
 
Modellen är en Tr Zenyatta OF alltså en Lonesome Glory omgjord till sto. 

Om

Min profilbild

Habina

Denna websida är del av modellhästhobbyn. Hästarna som nämns är INTE riktiga, de är ENDAST modellhästar eller pappersidentiteter.De riktiga hästar som förekommer här är ENDAST uppskrivna/refererade till för stamtavleforskningens skull.

RSS 2.0