Summering av 2011

Januari
Vi började hoppträna för H vilket var jobbigt men skojigt.

Februari
Blev bara ett pass, då vi testade att hoppa på volt!

Mars
En till hoppträning blev det, ett E.T.-besök som visade stora framsteg och en uteritt.

April
Ganska många pass hann vi med, med fokus på galopp framförallt.

Maj
Jag var bortrest med Ariel, så Hampus fick klara sig utan mig.

Juni
Hampus hade ledigt från ridskolan, så vi tränade ganska många tuffa pass som byggde muskler. Avslutade månaden med hoppträning för Tomas Hammar, dock inte med mig i sadeln.

Juli
Fortsatt träning med fokus på övergångar, att få upp ryggen och bli lite mer alert.

Augusti
Hampus fick vara stand in för Ariel på ridlägrets sista dag, sedan började vi så smått träna inför vår första tävlingsstart!

September
Vi tränade flitigt inför Fjällnoraritten genom att rida på långa lugna turer tillsammans med L och hennes hästar.

Oktober
Hampus och jag debuterade i distansritt, 20 km var en enkel match och vi fick mersmak för den här tävlingsgrenen. Efter tävlingen red vi ett par pass med fokus på galopp, då Hampus tappat både flås och magmuskler.

November
Blev en månad där Hampus inte riktigt hanns med, det blev bara ett pass, även om det var ett trevligt klätterpass.

December
Även den här månaden var Hampus satt på undantag. Hann rida ett mysigt pass ut, men jag längtar så till jag kan rida honom varje dag om jag vill... Hampus debuterade som pegasus i årets julshow och skötte sig som den stjärna han är.


Hampus önskelista

Jag får väl tyvärr erkänna att jag inte riktigt kommer på så många grejer till Hampus. Just nu får han ju de saker han behöver från ridskolan, men någon gång i framtiden vill vi gärna ha regn- och vintertäcke...

 Sedan vill han ju gärna ha ett nytt snyggt hoppträns, han har ju bara ett dressyrträns som är fint än så länge...

Slutligen behöver han ju ha ett par senskydd om han skall hoppas mer i framtiden...


Hampus på julshowenTack till Sara som skickade lite bilder. :-)

Sista turen för i år?

Jag kommer att jobba de kommande två lördagarna och sedan är det julafton... Så kanske var det här sista ridturen för i år, om jag inte kommer ut på nyårsafton förstås.

Hampus hade precis fått gå ut i hagen med hösilagebalen när jag kom, så han försökte låtsas som att han inte hörde mig. Men när jag var några meter ifrån så kom han ändå traskandes.

Tog in och borstade av honom lätt innan jag ringde till L som vi skulle rida med. Inget svar alls, så jag misstänkte att hon glömt bort oss (vilket det visade sig sedan att hon gjort), så istället för att rida till mötesplatsen ställde jag upp Hampus i stallgången och klippte manen. Han blev riktigt fin till sist, även om det var lite halvsnett ett tag där...

Sedan blev det sadel och träns på och iväg till vår favoritäng. Skrittade i en helt okej skritt och ibland fick han med sig bakbenen ännu bättre. Det tar sig! Framme vid ängen blev det en massa galopp, Hampus var überpigg och behövde springa av sig lite. Jag vågade dock inte släppa efter helt, man vet aldrig vad en levnadsglad kille gör och det vore ju dumt om något händer när vi rider själva.

Pustade ut genom att skritta hela vägen bort till tomtestigens slut och sedan jogga hela vägen tillbaka. Inga problem enligt Hampus, även om han inte har bästa flåset så har han viljan att jobba. :-) Tillbaka vid ängen blev det lite mer galopp tills mjölksyran slog till och då fick han skritta hela vägen hem. En oerhört härlig skritt, där han verkligen fick igång hela kroppen. Fina killen!

Han var mycket nöjd vid hemkomst och det var jag också. Vi hade ridit 8,4 km på 1 timme och 20 minuter, vilket ger en snitthastighet på 6,3 km/h, så det gick lite mer undan än våra vanliga rundor. ;-)

Borstade av och stretchade innan han fick vila i sin box. Jag pussade på honom lite extra med tanke på att vi inte ses på evigheter. Finaste killen!


RSS 2.0