Summering av 2012

Bästa året hittills med Hampus, men så fick jag ju hem honom på heltid detta år. :-)
 
Januari
Red ett härligt pass barbacka i ridhuset.
 
 
Februari
Hade ingen möjlighet att besöka Hampus.
 
Mars
Det blev äntligen bestämt att Hampus skulle återvända hem till mig för gott. :-) Tyvärr kunde jag inte besöka honom, då Ariels stall hade smittsam förkylning och Hampus ridskola sedan fick ringorm.
 
April
Ett par ridpass blev det, barbacka första turen och premiär för bomlösa andra turen. Sadeln var verkligen perfekt för Hampus!
 
Maj
En tilltänkt halvfodervärd provade Hampus ett par gånger och så red jag ut på en långtur. Tyvärr blev det ingen halvfodervärd.
 
 
Juni
Hampus flyttade till Ariels stall och släpptes ihop med henne. Han fick en medryttare, E. Vi började öka på arbete och foder successivt, då han hade vilja men inte ork. I slutet av månaden släpptes han ihop med Krutow, då Ariel åkte till hingst.
 
 
Juli
Hampus fick en hoppsadel utprovad. Han hade lite bekymmer med överansträngt högerben och fick vila ganska mycket. Vi jobbade en del med dressyr ute, för att få en naturlig framåtbjudning.
 
 
Augusti
Inledde med ett par veckors hagvila för att få bukt med de galliga benen. Sedan blev det tömkörning innan det uppsuttna arbetet fortsatte. Medryttare E hade inte råd att fortsätta och jag bestämde mig för att ha Hampus helt för mig själv istället för att leta ny medryttare.
 
 
September
Hampus stallades in och fick gå med Krutow på dagarna. Vi började köra in honom och hann med fem pass denna månad, med en sväng ute som final.
 
 
Oktober
Hampus flyttade ut på lösdriften och blev en helt ny häst! Mycket gladare, mer harmonisk och med torrare ben. :-) Vi hopptränade en gång för V. Fysioterapeuten kände igenom en fin Hampus som dock hade en för lång hoppsadel. :-( Red en dressyrträning för F som var mycket positiv till Hampus. :-)
 
 
November
Inleddes med tandkoll där det hittades en spricka i en tand, i övrigt var han utan anmärkning. Körde även ett par pass. Hampus räknas nu som inkörd och det är vidare träning som gäller. :-) Red ett väldigt inspirerande pass för F som verkligen gav mersmak. Då sadeln inte passade blev det ett par löshoppningar där Hampus var superduktig! Vi åkte även iväg till Hågadalen på roligt äventyr. Sedan fick Hampus lymfangit av ett sår, så det blev smärtstillande coh penicillin i fem dagar.
 
 
December
Jag började skritta igång Hampus igen. Det blev dock inte så många pass, då vädret ställde till det för oss. Var det inte svinkallt så var det snöstorm...
 

Klippning och knepig brud på släp

Hampus stod och åt, men gick med på att följa med in. Han var helt torr på halsen, så det fick bli klippning så fort täcket var avtaget och han blivit avborstad. F klippte samma mönster som sist och Hampus stod och sov hela klippningen. Skönt!
 
Borstade honom på de klippta områdena och kratsade hovarna. Sedan åkte sadeln på och boots på framhovarna. Snart kanske jag vågar ta på boots på bakhovarna också...
 
När Ariel var färdig så tränsade jag Hampus och ledde ut bägge hästarna. Det var handhästpremiär!
 
De uppförde sig bra vid uppsittningen, men sedan stängde Hampus av totalt. Han tyckte det var jobbigt med en häst så nära inpå sig och slutade helt enkelt lyssna på hjälperna. Inte så skoj. :-S
 
Efter lite bråk och påminnelse om att matte faktiskt bestämmer så kom vi i alla fall iväg. Skrittade mestadels av tiden men provade även lite trav. På grusvägen mot Morberga vände vi hemåt igen och kom hem utan några missöden. Hampus föredrar dock att gå sist, så nästa gång testar jag att ha honom som handhäst istället.
 
Efter att han fått kraftfoder tog jag på honom benreflexer och släppte ut i lösdriften med grimma på. Det blir ju hans första nyår ute, men förhoppningsvis är det inte så mycket raketer och de andra hästarna håller ordning på honom.
 
Det kommer snart en nyårskrönika!

Lågpulsjobb utan pulskoll

Igår tog jag in en helt torr Hampus, fast det regnade ute. Det är verkligen lyx att lägga på honom täcke. ;-) Han verkade glad och nöjd också, så täcket kommer få hänga med ibland när jag vet att jag skall rida dagen därpå och det kommer regna eller snöa. Igår regnade det, så snön försvann och det blev isgata överallt. Inte så skoj, men perfekt om man är ute och joggar med hästen...
 
Gjorde i ordning för ridning och så gav vi oss iväg. Började med att skritta i 20 minuter, det var Hampus mycket nöjd med. Sedan blev det trav i 5 minuter, en del pust och frust från Hampus sida, men han verkade tycka det var okej. Sedan skrittade vi 10 minuter, travade ytterligare 5 minuter och skrittade sedan 20 minuter. En perfekt lågpulsrunda! Hampus kom till bra arbete i traven och var inte flåsig när vi var tillbaka i stallet.
 
Typiskt mig så hade jag inte orkat ta med pulsmätaren, så jag har ingen aning om ifall det var lågpulsjobb eller om han ligger högt i puls i traven. Får bli bättring på den fronten!
 
Träffade på F och vi bestämde oss för klippning idag istället. Hampus hade dessutom blivit svettig, så han behöver verkligen klippas. Skötte om honom och tog på övergångstäcket igen samtidigt som han fick kraftfoder. Sedan gick vi ut i hagen.
 
C hade kört ut en ny hösilagebal och givetvis blir det lite spill då. Hampus tog genast på sig jobbet att äta upp spillet. ;-)
 

Pust och stånk sade Hampus

Igår kom jag till stallet senare än beräknat och då vädret var hopplöst styltväder så fick det bli jobb på ridbanan istället.
 
Hämtade in Hampus från hagen, drog av allt vatten i pälsen med svettskrapan och tog sedan på honom ylletäcket. Tog in all utrustning, gav honom kraftfoder och mätte upp nytt kraftfoder innan jag gjorde honom klar för ridning. Tack vare täcket hade han blivit helt torr i sadelstaden. Älskar det täcket!
 
Sadeln har fått ett nytt schabrak, så jag slipper tvätta specialvojlocken så mycket. Jag har dock beställt en distanspadd till Hampus också (Ariel har en som han lånat ibland), då den är mycket lättare att tvätta. Den syns ju lite mer också, så när vi rider dressyr får det bli specialvojlocken istället.
 
När all utrustning var på satt jag upp och skrittade in på ridbanan. Först fick han skritta på lång tygel i fem minuter, sedan kortade jag upp tygeln och jobbade med halter i ytterligare fem minuter. Travade fram lite med ett fåtal galoppfattningar, sedan fick uppvärmningen räknas som klar.
 
Gjorde ett försök att träna på Fs läxa, men det var helt hopplöst att göra serpentiner när det var så djup snö på ridbanan. Fyrkantsspåret är skottat, men inte resten av ridbanan, så jag beslöt mig för att modifiera Fs läxor till rakt spår istället. Började med att jobba med övergångar mellan trav och skritt, ibland när han inte reagerade tillräckligt snabbt blev det några språng i galopp också. Han blev ganska explosiv av detta, rätt som det var så ville han galoppera så fort jag satte mig ned i sadeln för avsaktning. :-P
 
Jobbade med flytt av bakdelen på böjt spår, dvs vid hörnen och det är fortfarande sjukt svårt att känna var han har bakbenen. Då var det lättare att flytta framdelen, för där ser jag ju att han flyttar. ;-) Tyckte att han jobbade på bra i alla fall och han fick pusta lite efter travjobbet.
 
Sedan blev det galopp i höger varv. Vi började med att fokusera på övergångar trav-galopp och när det kändes bra blev det även lite längre sträckor i galopp. Jag försökte även tänka på min sits, så jag inte hamnade snett i sadeln.
 
För att han skulle få pusta lite så lade jag in ryggningen innan vänster galopp och där börjar det hända grejer! Han trampar på mycket bra bakåt och jag börjar även hitta hur jag skall sitta och inverka på bästa sätt. Han är fortfarande lite sen i övergången framåt igen, vilket delvis beror på att han har lite långa ledningar och delvis för att han fortfarande blir osäker över om han verkligen får gå framåt. Men ett par helt otroliga övergångar ryggning-galopp blev det, vid ett tillfälle jublade jag högt för det var en så mäktig känsla. Sedan ser det säkert fladdrigt och instabilt ut om man skulle filma. ;-) Jag kanske skall tillägga att han fattar galopp självmant, jag ber honom gå framåt från ryggningen och är lika nöjd för skritt eller trav.
 
Avslutade med att galoppera i vänster varv, eftersom han har en sämre galopp där blev det fattning strax innan kortsidan, sedan galopp genom kortsidan, övergång till trav och trav hela långsidan. Jag tyckte det var en bra övning, han fick jobba på böjt spår och det hann aldrig bli så många språng att han blev lång i kroppen.
 
Sedan joggade vi av ett par varv i fin form innan vi skrittade ut och pustade på lång tygel. Jag tyckte att underlaget kändes bättre än väntat, så kanske kan vi rida på den där långa turen idag ändå.
 
I stallet stod han sedan och sov, det märktes att vi jobbat med kroppen igår, men han var så där härligt nöjd över jobbet, lagom trött och slut. :-)
 
Eftersom F skall klippa Hampus idag, så fick han gå ut med sitt övergångstäcke på. Skönt att slippa en blöt häst vid ridningen också!

Om Hampus själv får välja...

Igår var julledigheten över för Hampus del. Tog in honom från hagen och gjorde i ordning för ridning. Han var väldigt glad över uppmärksamheten och ville mysa när jag borstade huvudet på honom. <3
 
Vi styrde stegen mot klätterbacken. Egentligen ville jag rida i en sommarhage där C plogat upp en ovalbana, men grinden till hagen var stängd, vilket är signalen för att marken är för blöt för ridning just nu. Tråkigt. :-( Hoppas det fryser på lite mer så vi kan galoppera där någon gång i alla fall.
 
Hampus traskade på ganska bra, speciellt när vi vek av till höger och följde asfalten. Underlaget var perfekt för lågpulsjobb i trav, så vi travade en bit. Jag hoppas underlaget är lika bra till helgen, då blir det långa rundan med massor av asfalt! :-)
 
Vi skrittade hela gångvägen mot Bälinge så Hampus fick pusta lite, sedan vände vi och galopperade tillbaka. Härligt att få galoppera lite. :-) Sedan snirklade vi oss längs en av slingerstigarna fram till klätterbacken. Väl där ville Hampus hellre fortsätta på en annan slingerstig, trots att det var en del blötsnö att pulsa i. Det händer sällan att han kommer med förslag om färdväg, så givetvis fick han som han ville.
 
Vi pulsade omkring på slingerstigen genom skogen, fram till husen, sedan vände vi in genom fårhagen och kom fram vid fälten. Där hade någon satt stolpar mitt i grindöppningen, så det gick inte längre att ta sig igenom med häst. Surt! Som tur var så var tråden till fårhagen nere några meter längre bort, så Hampus och jag tog oss igenom lite svårare terräng och var sedan tillbaka på vanliga slingerstigen.
 
Jag hade tänkt att vi skulle svänga höger mot fälten där vi brukar galoppera och sedan rida asfalten hem, men Hampus ville ta vänster på vanliga slingerstigen (fast åt "fel" håll). Jag protesterar inte när han vill pulsa mer i snön, så länge vi håller oss till skritt är det ju ingen fara.
 
Så vi pulsade på tills stigen var slut och vi var tillbaka i farliga villaområdet. Duktig kille! Det blev lugn skritt hela vägen hem, men som vanligt hade han inte återhämtat sig helt när vi var tillbaka. Han behöver verkligen en km skritt för att få ned pulsen.
 
Totalt red vi 3,56 km, vilket är ganska fjuttigt, men det var styrketräning på hög nivå. Imorgon får det bli mer joggtrav och så kör vi ett rent dressyrpass på söndag.
 
Åter i stallet fick han mumsa kraftfoder medan jag tog hand om honom. Han hade blivit lite lätt svettig på bringan, så jag planerade in en till klippning med F i en nära framtid.

Skoj i snön

Igår stod Hampus vid hösilagebalen och mumsade, men kom ändå ivrigt skyndande när jag kom med grimman. Kanske tyckte han det var dags att motionera matte igen?
 
Tog in honom och borstade igenom lite lätt. Jag vill inte slita för mycket på vinterpälsen, speciellt inte när han är ren över hela kroppen redan. Kände igenom benen och äntligen fick jag känna på höger bak ordentligt. Hittade en ganska stor sårskorpa på insidan av kotan, så där har vi nog förklaringen till lymfangiten.
 
Kratsade hovarna och tog på sadeln. Sedan fick jag knappt ordna med remmarna på tränset, Hampus skulle prompt in med mulen överallt för att "hjälpa till". Sötisen! Han var verkligen sugen på att ge sig ut på äventyr. :-)
 
Satt upp och skrittade iväg mot rakbanan. Underlaget på grusvägen var riktigt bra, snö men inte mer än någon cm. Efter igångskrittningen blev det trav hela vägen till asfalten, sedan fick Hampus pusta i skritt längs vägen. Framme vid rakbanan kunde vi snabbt konstatera att den inte var skottad, så snön gick upp över knäna. :-P Men en liten galopp borde vi klara av...
 
Hampus valde glatt vänster galopp och skuttade på i djupsnön. Det var svårt att sitta ned i galoppen när hans rygg rörde sig så mycket, å andra sidan gjorde snön att jag verkligen kom åt att driva. När han fått pusta några meter i skritt (vi galopperade ungefär 1/3 av rakbanan) vände vi hemåt och jag bad om höger galopp. Men det gick inte... Vänster blev det varje gång, fyra fattningar blev det innan han äntligen tog höger galopp. Försökte tänka vad det var jag gjorde annorlunda, men blev inte så mycket klokare.
 
Skritt hela asfalten hemåt, sedan bestämde jag mig för att jobba galoppen lite mer på hemväg. Först blev det vänster galopp igen, men sedan fokuserade jag på att sitta rakt i sadeln, bara vrida höften lite och tänka höger galopp. Varvid Hampus mjukt fattade höger galopp. Hm... Jag visste väl att det var piloten som ställde till det på något vis. ;-)
 
Varvade galopperna på hemväg och så länge jag tänkte rätt galopp så blev det rätt. Jag undrar vad det är jag gör omedvetet med kroppen när jag tänker vänster eller höger... Trav förbi de läskiga husen, en riktigt härlig trav med sug i bettet och bakbenen väl under sig. Vi red förbi en spegel och jag kikade i den, men inte såg Hampus ut som han kändes... Han skulle behöva böja in nosen ungefär en dm för att det skulle se ut som riktiga dressyrhästar...
 
Avskrittning och sedan pyssel i stallet. Hampus var nöjd i alla fall och det är ju huvudsaken. Han fick äta sitt kraftfoder innan han återvände till hagen.

Vecka 51

Måndag. Vila
Tisdag. Vila
Onsdag. Vila
Torsdag. Vila
Fredag. Vila
Lördag. Lågpuls
Söndag. Lågpuls

Styrketräning

Idag skulle egentligen fysioterapeuten komma, men eftersom jag ridit Hampus totalt två pass sedan hon var här sist, så sköt vi på det till efter nyår. Under helgerna kommer jag hinna rida honom mycket mer. Såvida det inte blir storm eller svinkallt förstås. :-P
 
Tog in honom från hagen och märkte redan då att det var en lite sprallig farbror. Jag och J hade gjort upp om att rida tillsammans, så vi gjorde i ordning hästarna och gav oss iväg. Medan vi väntade på att J skulle tränsa Weber så stod Hampus och smånafsade mig lite här och där. Ett tydligt tecken på att han är mycket nöjd med situationen...
 
Vi hade först tänkt att köra ett lite tuffare pass med trav och galopp, men eftersom vi hade sällskap så blev det istället Morbergarundan som består av många partier med djup snö. Styrketräning för hästarna helt enkelt!
 
Vi skrittade iväg i lugn takt och snöpulsandet började nästan direkt. Hampus hade fördelen att Weber gick före och "plogade" upp ett spår till honom, å andra sidan så har ju Hampus kortare ben än Weber, så snön gick högre upp på honom. Som djupast var det till haserna på Weber, så det blir ju nästan till magen på Hampus...
 
Hästarna kämpade på fantastiskt bra och blev faktiskt inte så flåsiga. Bara de fick gå på plan mark utan en massa snö en stund, så de slapp mjölksyra i musklerna, så var de nöjda. Finaste Hampus tyckte det var så skoj att vara ute, fast det bara blev skritt.
 
Totalt var vi ute en timme, vilket säger en del om hur jobbigt det var. Normalt brukar det ta ungefär fyrtio minuter att skritta Morbergarundan... Tillbaka i stallet fick Hampus äta kraftfoder och bli ompysslad, innan han återvände till hagen igen. Jag tror han var mycket nöjd med helgens arbete.

Mera stormigt väder

I tisdags var jag ute en sväng och konstaterade snabbt att det blåste storm... Efter att ha gett Hampus kraftfoder skyndade jag mig hemåt igen. Var inte det lättaste att ta sig hem, då snön drivit på sina ställen, så jag lovade mig själv att bara åka ut i dagsljus framöver, även om det gör att jag får rida Hampus mindre. Jag vet ju att han har det bra i lösdriften, med sällskap, fri tillgång på foder och vatten samt daglig tillsyn.
 
Igår var det också snöstorm, men jag ville ändå testa hur Hampus skulle reagera på blåsten. Vi håller ju fortfarande på att lära känna varandra. Tog in honom från hagen och gjorde klar för ridning. Min tanke var att rida till klätterbacken och snirkla runt stigarna där, eftersom det förhoppningsvis var lä där.
 
Skrittade iväg utan problem, Hampus var en duktig kille och stannade vid ett par tillfällen när han blev rädd för något. Det tar sig! Men framme vid farliga villaområdet tog han det säkra före det osäkra och satte av i galopp istället för att kolla in en presenning som fladdrade i vinden. Som tur är så är han ju aldrig svår att få stopp på, tror han hann ungefär fyra galoppsprång innan han stod stilla igen. ;-)
 
Efter att vi tittat en stund på presenningen fick han trava en bit. Åh så härligt det var att få trava på honom igen! Han kändes så mjuk i kroppen och med ett härligt sug i munnen. <3 Kunde förstås inte låta bli att galoppera några meter också, snögalopper är det bästa som finns!
 
Sedan tyckte jag att Hampus varit tillräckligt duktig, han var helt klart nervös av blåsten, även där det var lä. Så han fick skritta hela vägen hem och belönas med kraftfoder inne i stallet. Sedan följde han nöjt med ut i hagen igen.

Vecka 50

Med reservation för att det är för kallt förstås. ;-)
 
Måndag. Vila
Tisdag. Skritt
Onsdag. Vila
Torsdag. Skritt
Fredag. Vila
Lördag. Skritt
Söndag. Fysioterapeut

Flygplanssäker

Det har blivit några hästfria dagar, först för att snöröjningen i Uppsala var obefintlig och sedan för att jag var bortbjuden. Men jag saknade Hampus varje dag...
 
Hämtade in honom från hagen, för första gången på evigheter kom han gående självmant, fast han stod vid hösilagebalen och åt. Kanske var han också less på att vara ledig?
 
Tog in honom och borstade av all snö, sedan försökte jag få loss alla snö-/isbollar i hovskägget. Vissa bollar satt fast hela vägen från kronranden till kotan och den största bollen var som en tennisboll. :-S Jag lyckades hacka sönder ett par, men sedan gav jag upp och hämtade faktiskt saxen. Jag är emot att klippa hovskägg, men hästen måste ju kunna röra sig obehindrat i snön. Hampus verkade bara lättad när bollarna försvann.
 
Kratsade hovarna och kände igenom benen. Han är lika torr och fin i benen som innan han fick lymfangit (?). Så skönt att kunna fortsätta framåt istället för att ha en sjuk häst. :-)
 
Hampus fick äta sista påsen Irish Mash (provpåse) medan jag tog på boots och sadel. Sedan byltade jag på mig själv ordentligt, tränsade Hampus och så gav vi oss iväg.
 
Vi skrittade längs vägarna bort mot flygfältet. Eftersom det fallit så mycket snö gick det utmärkt att rida på asfalten. Som jag längtat! :-D Framme vid flygfältet fick Hampus titta på ett par flygplan som startade, sedan kunde vi utan problem passera i skritt medan fler flygplan startade. Vi passerade även en halvläskig bro och skrämde upp ett par rådjur innan det var dags att vända hemåt samma väg.
 
På hemvägen var det lite mer driv i skritten, så pass att han försökte bli rädd för ett startande flygplan och galopperade ett par språng. Busfröet! Det känns direkt om han är rädd eller bara busig, denna gång var det tydligt ett bus. Han avbröt galoppen så fort jag gjorde en förhållning också. ;-)
 
Sista biten hem var ganska dryg, mest för att jag frös så mycket. Temperaturen var runt tio minus och där går min köldgräns när jag bara skall skritta. Brrr... Vi red i alla fall en mil på två timmar, så jag är nöjd med ridturen.
 
Tillbaka i stallet fick Hampus sitt kraftfoder medan jag tog av utrustningen och skötte om honom. Sedan fick han återvända till hagen igen.

Trotsar stormen

Igår var det bara några få minusgrader, så jag åkte glatt till stallet. Äntligen dags att rida! Märkte dock när jag körde att snön yrde överallt och det var kraftiga vindar. Hm...
 
Tog in en yster Hampus från hagen. Han tyckte det var spännande med vindarna och skulle studsa till för både det ena och det andra. Så härligt att ha busponnyn åter! <3 Inne i stallet blev det snabb avborstning så snön på ryggen inte hann smälta, sedan kände jag igenom benen (alla torra och fina!) och kratsade hovarna.
 
Tog på reflexer, efter en liten diskussion även benreflexer på bakbenen, men han var för tramsig för att jag skulle prova med boots. Det får bli en senare fråga, just nu är det viktigaste att jag får röra vid bakbenen i alla fall.
 
Sadlade och tränsade, sedan skrittade vi iväg. Det var så härligt att vara tillbaka på hans rygg... Tyvärr blev det snöklampar under hans hovar, så han fick gå i ett väldigt långsamt tempo i en halvtimme. Det fortsatte att blåsa och snöa kraftigt, men vi kämpade på tillsammans. <3 Åter i stallet var Hampus så nöjd över sig själv, han älskar verkligen att få göra något, sedan spelar det mindre roll vad det är eller hur länge vi håller på.
 
Tog av honom all utrustning och skötte om honom medan han åt kraftfoder. Sedan fick han övergångstäcket på sig, då det tydligen skulle bli snöstorm idag. Han såg mycket nöjd ut i sitt täcke. Tror jag måste köpa ett till nästa år, när de kommit i någon ny snygg färg. ;-)

Varm häst i kylan

Igår var det alldeles för kallt för att motionera någon häst. Egentligen var det för kallt för att åka ut i stallet överhuvudtaget, men eftersom Hampus varit dålig ville jag ändå ut och klämma lite ben...
 
Kunde snabbt konstatera att Hampus har tillräcklig päls för -20 grader, bara han får vara torr. :-) Han var varm och gosig, med päls som stod rakt ut för att ge så mycket isolering som möjligt.
 
Tog in honom i stallet och kände igenom honom. Alla benen var torra och fina, så himla skönt!
 
Borstade igenom honom och kratsade hovarna, de var så fina och rena av all snö. :-) Han fick sedan äta kraftfoder medan jag tempade honom och även tempen låg på normala nivåer. Så skönt!
 
Tog ut honom en sväng på ridbanan så han fick möjlighet att busa lite. Han drog ett par repor och gjorde några bocksprång, det märktes på honom att han var mycket piggare och gladare än tidigare. Sedan repeterade vi lite ryggning och flytt av bakdel vid hand, när vi gjort det några gånger tog Hampus resolut ett tag om pisken och började vifta med den själv. :-P Buspojken!
 
Sedan fick han återvända till hagen med en extra puss.

Ett tävlingsschabrak också

I söndags var jag på Globen hela dagen och hade egentligen inte tänkt att köpa någonting. Men så hamnade jag bland en massa härliga scahbrak och efter att ha letat efter ett blått gav jag upp och köpte ett tävlingsschabrak istället. Givetvis var jag tvungen att brodera Hampus namn också. :-P
 
 
Det enda dumma med det här är ju att jag måste tävla honom framöver... ;-) I distansritt har man speciella vojlockar med ilägg, så det får bli en dressyr- eller hopptävling istället. Eller så nöjer jag mig med någon träningstävling istället. :-P

Liten promenad

I lördags var det äntligen dags att börja sätta igång Hampus igen. Hämtade in Hampus från hagen och hade lite utprovning av de inköpta grejerna, bilder finns i förra inlägget. Han var inte road av fotograferingen, utan tyckte mest att matte var jobbig. Det hände ju inga roliga grejer. ;-)
 
Eftersom han inte ridits på en vecka så fick det bli promenad vid hand som lite mjukstart. Vi gick på grusvägen som blivit snötäckt och njöt av ljuset överallt. :-)
 
 
Tillbaka i stallet blev det kraftfoder och visitering. Höger bak var bara svullen vid kotan, så jag har bestämt mig för att Hampus är helt frisk nu. :-)
 
Gjorde ett försök att fota honom när han gått tillbaka till hagen, men jag fick bara bilder på en bak som försvann i fjärran. :-P

Shoppa loss!

I fredags var jag på Globen Horse Show. Det blev ett par varv runt mässan, även om jag inte hittade allt jag ville ha.
 
Hampus fick en körpisk gjord av den enda piskmakaren som finns i Sverige.
 
 
Sedan fick han nya boots, fyra stycken i gummi med kardborrknäppning.
 
 
Sedan fick han PC-boots, men tyvärr fanns det bara ett par i varje färg och storlek, så jag måste beställa hem ytterligare två.
 
 
Sedan var jag ju tvungen att köpa ett blingat pannband också, så Hampus har ett eget sådant. :_)
 
 
Däremot fanns det inga PC-skydd som var vita i storlek small, försäljaren erbjöd mig ett par giraffmönstrade istället. :-S

RSS 2.0