Shoppa lite lagom

Igår var jag och kompis J i Sundsvall för att shoppa. Jag köpte ett nytt bett till Hampus. Jag vill ju helst ha rakt bett på honom, då han trivs allra bäst på det. Samtidigt behöver jag ha parerstänger på honom, då bettet annars åker genom munnen på honom när han blir för tjurig... Men odelade bett med parerstänger finns verkligen inte att få tag på. Suck!

Så istället blev det ett travbett! Lite oväntat kanske, men jag hoppas verkligen att det här bettet skall fungera bra på Hampus.Sedan var vi förbi IKEA och där köpte jag ett par kassar att ha middags- och kvällshösilage i samt ett par blåa handdukar. Mer vågar jag inte riktigt köpa, det är bättre att vänta och se vad som behövs.

Men jag kikade lite på Bucas täcken på Hööks och jag tror jag kommer köpa både regn- och vintertäcke till Hampus, när hösten väl gör sitt intåg...


Ringorm?

Fått veta att Hampus har någon typ av utslag som verkar klia. Imorgon kommer veterinären och tar skrapprov. Jag hoppas det inte är något allvarligt...

Saknar min kille så det gör ont i mig, men efter påsk får jag äntligen träffa honom igen!


Smittsam förkylning

Tyvärr har Ariels stall drabbats av en smittsam förkylning, så jag kommer inte kunna hälsa på Hampus förrän isoleringen av stallet har lyfts, vilket är tjugo dagar från att den sist sjuka hästen är frisk.

Ariel har fått feber och ett par andra hästar snorar, så det blir inget besök förrän absolut tidigast efter påsk, då jag har bil och kan byta stallkläder emellan besöken.

Så här lär det vara tyst ett tag till. :-(

Halvfodervärd?1 juni flyttar Hampus till Stall Fjällen vid Isgrena. Eftersom jag vill försöka hinna med bägge mina hästar, så skulle jag gärna se att någon fick chansen att ha Hampus som sin läromästare.

Som halvfodervärd står du för hälften av kostnaderna och får ha Hampus varannan dag. Dvs. två vardagar, en helgdag samt varannan fredag.

På dina dagar är du ansvarig för Hampus skötsel och motion, ett perfekt tillfälle att prova på att ha egen häst utan att behöva alla kostnader och allt ansvar. Givetvis är du även delansvarig för de uppgifter som ingår i stallets rutiner.

I stallet finns både hopp- och dressyrtränare, en stor ridbanan och många ridvägar.

Vill du veta mer? Kontakta mig på habina@gmail.com


Hampus kommer hem!Äntligen kommer jag ha möjlighet att ha Hampus som min häst. Jag är så lycklig så det finns inte! :-D

1 juni kommer Hampus hem från sitt ridskolejobb och då blir det massor med roliga äventyr framöver. Då jag fortfarande velar kring om Ariel skall betäckas eller inte, så blir det antingen Rimboritten 21 juli eller Uppsalaritten 30 juni som vi debuterar på.

Om Ariel blir godkänd i sina två första Clear Round blir jag som ryttare kvalificerad att rida tävlingsklass, så då kan Hampus och jag rida riktiga tävlingar. Så skoj!Nu börjar jakten på en bra halvfodervärd, eftersom jag helst skulle vilja hinna med både Ariel och Hampus... Men det kommer en separat annons om det!


En liten bild...

Fick en bild på mobilen på Hampus, finaste killen!Foto: Maja


Förändringar...

Det kommer att hända en del framöver, även om det dröjer ett tag till. Men jag lovar att bloggen kommer att uppdateras oftare så snart jag får bil. :-)

Planen är att försöka hinna åka till Hampus två gånger i veckan då, så vi kommer igång med träningen inför Rimboritten. Eventuellt kanske vi startar redan på Uppsalaritten, men det känns lite tight att få honom i form till fem mil sista juni...

Om inte förr så kommer det ett inlägg efter helgen, då jag planerar att rida på mysig långtur på söndag med Hampus. Sedan måste jag nog snagga manen på honom också. ;-)

Så håll ut, kära läsare, så kommer det bli bättre ganska snart.

RSS 2.0