Ändrade planer

Tyvärr kommer E inte bli halvfodervärd till Hampus. Så kan det gå ibland. :-(

Istället har jag bestämt mig för att prioritera Hampus före Ariel och med hjälp av en medryttare 1-2 gånger i veckan tror jag det kommer att bli superbra. :-D

Om fyra dagar får jag hämta honom!

Provridning igen

Idag var det dags för provridning av Hampus igen. Den här gången var även pappa och lillasyster med, även om det bara var E som red.

Eftersom det var ridlekis på ridbanan fick vi hålla till i ridhuset istället. Det blev nog lite mer en ridlektion än en provridning, då jag ville ge E lite tips och trix för att få Hampus att uppföra sig. ;-)

Jag tyckte det gick ännu bättre än förra gången, E fick igång Hampus på ett utmärkt sätt i skritt och trav, även om det självklart finns massor kvar att jobba på Hampus kondition och styrka. Men det har vi hela sommaren på oss. :-D

Här visar han en riktigt trevlig trav!Jag satt även upp och galopperade lite, mest för att visa E hur korta tyglar man kan ha utan att bli hård i handen och för att få igång Hampus kropp ytterligare. Dessutom fick E möjlighet att pusta lite då och det behöver man... Hampus kräver väldigt mycket stöttning så här i början, så man blir snabbt trött i kroppen. Jag var rätt mör efter några varv i vardera galopp. ;-)

E och Hampus travade även över bommar och ett cavaletti. Bara Hampus är fokuserad så går det jättebra, men ibland glömmer han bort sig och snubblar överallt... :-P Jag kommer nog jobba honom mycket med bommar och upphöjda cavaletti i början, både uppsuttet och på lina. Allt för att få ordning på den där överlinjen som i dagsläget är obefintlig. Givetvis blev det lite galopp också och bara Hampus förstått vad E vill så galopperar han glatt. Men den där naturliga bjudningen och den lite mer "taggade" känslan jag fick i onsdags, den kommer inte i ett ridhus. Jag tror Hampus kommer att bli så nöjd över att få ridas ut fyra dagar i veckan. :-)

Här spanar Hampus och E på en "farlig" vovve som Hampus sedan vågade nosa på.Finaste killen fyllde femton år idag, jag kan inte förstå att tiden gått så fort. Men jag hoppas vi får femton år till tillsammans, jag har ju ägt honom i åtta år totalt, men bara haft honom hos mig de första fyra åren.Hampus var rätt så svettig efter ridningen, så han fick sig en avduschning. Onödigt, tyckte han, men det märktes att han egentligen tyckte att det var skönt...

Så nu är det bestämt att E blir halvfodervärd. Så himla bra! Jag rider hem Hampus på fredag och släpper ihop med Ariel. E kommer att ha hand om Hampus tre dagar i veckan och då kommer jag inte skriva någonting i bloggen. Förmodligen kommer Hampus även ha en medryttare en dag i veckan, men det blir i alla fall uppdatering tre dagar i veckan, jämfört med ungefär en dag i veckan nu. Hoppas det uppskattas av er läsare också. :-D

Spontan långtur

I onsdags hade jag och L gjort upp om att träffas och rida ut. Jag hade lite ont om tid, så tanken var att vi bara skulle ta en kort runda.

Hampus stod och sov i boxen, men såg ändå glad ut när jag kom med sadel och träns. Tog på grejerna och red iväg längs asfaltsvägen för att spara tid. Framme hos L så bestämde vi oss för att hon skulle visa den där härliga vägen som hon pratat om tidigare, men som vi aldrig verkade komma iväg på.

L satt upp på Rembo och så red vi iväg längs grusvägar och stigar till helt underbara ridvägar! :-D Hampus var så glad att få vara ute och som alltid blir han mjukare efter en stunds klivande i terrängen. Han tar sig verkligen fram överallt den hästen! <3

När vi var framme vid de härliga stigarna som L pratat om så var klockan mycket mer än jag tänkt mig. Så vi vände och red tillbaka, fast en annan väg. Jag var ganska vilse och givetvis hade jag inte telefonen med mig, så jag vet inte exakt hur vi red. Men bland annat svängde vi förbi en vattensamling och Hampus vågade vada ut. Heja!!!

Sedan rejsade vi lite på hemvägen och det var en sjukt pigg Hampus! Det kändes nästan som om han stack med mig, med bakdelen ordentligt under sig. Men så fort jag tog i tyglarna så sänkte han farten. :-)

Sista biten hem fick han skritta, en helt annan skritt än på bortaväg. Jag längtar så mycket efter att få ge honom mer motion utomhus, det kommer göra honom så gott! Snart kanske han är lika smidig som när han var ung.

Åter i stallet kunde jag konstatera att vi ridit i två och en halv timme, precis lagom enligt Hampus, men jag fick förstås rusa iväg till andra äventyr. ;-)

Foderhinkar!

Visst blev hinkarna snygga med dekaler från www.dekaltext.com? Snart beställer jag en fin namnskylt också!


Provridningen!

Igår åkte jag med E och A för provridning av Hampus. E har letat efter en häst ett tag och funderar på att ta Hampus på halvfoder.

Vi mötte en väldigt trött Hampus. Hästarna går ju ute på nätterna nu, så Hampus har ingen tid att sova nattetid, för då måste han ju äta. ;-) Så vi kom precis i middagsluren och störde...

Jag och E borstade honom, kratsade hovarna och tog på utrustningen utan att han egentligen vaknade. Sedan gick vi ut till ridbanan och E satt upp.

Sedan kände hon på Hampus i skritt och trav, innan vi fick veta att vi inte fick vara på ridbanan längre. Då fick hon skritta iväg längs rakbanan och sedan satt jag upp en kort stund för att se om det gick att väcka Hampus. ;-)

Gjorde några galoppfattningar och galopperade ett par längre repriser, sedan var Hampus trött. Det märks att han inte jobbar i någon större omfattning nu, utan mest går lugna lektioner, för konditionen existerar knappt. Men som jag sade till E, det går ju fort att träna upp! Om ett par veckor kommer han att ha bra med flås igen. :-)

Sedan var det plötsligt tomt på ridbanan igen så då återvände vi dit. E satt upp igen och provade lite mer trav och även en del galopp. Hampus sov mestadels av tiden, men E fick i alla fall uppleva några steg här och där då han var vaken och faktiskt glömde bort att han var ridskolehäst.På slutet, när E var ganska trött av jobbet att få fram Hampus, så hummade han djupt, ett tydligt tecken på att han börjar bli lösgjord. Han kräver en del tid och ork innan man kan komma till ridning. ;-)

Där nöjde vi oss och E fick skritta av honom. Både hon och hennes mamma verkade nöjda och jag var väldigt nöjd. Jag hoppas verkligen de vill ha honom på halvfoder, det skulle bli så himla bra! E är mjuk i sin ridning och verkligen mån om hästen.

Det är provridning igen om två veckor, sedan hoppas jag att de bestämmer sig för Hampus! :-D


RSS 2.0