Längre skrittur

Igår kom jag ganska sent till stallet, så Hampus stod i boxen och väntade. Sötnosen gnäggade när han såg mig. :-) Han fick ställa sig på skötselplatsen direkt och efter snabb avborstning och hovkratsning åkte hoppsadeln på. Jag tycker inte Hampus ändrat sig särskilt mycket i hullet, men det gick mycket lättare att spänna sadelgjorden. Jag gillar framsteg, även om det är små steg vi tar.
 
Klädde på Hampus reflexer, det blev benskydd runt om, boots fram och förbygel. Själv hade jag reflexjacka och överdrag på hjälmen. ;-) Tog på tränset och satt upp. Sedan skrittade vi långa vägen till klätterbacken. Hampus trampade på hyfsat men inte så bra som jag skulle vilja.
 
Vi klättrade ett varv i klätterbacken, men det var så blött och lerigt att det fick räcka så. Tog sedan slingerstigen genom skogen och vidare ut på ängen. Hampus blev mer och mer ivrig i skritten, det är så nyttigt för honom att skritta på lite mer kuperade vägar. När vi sedan vände nosen hemåt blev det en helt annan skritt. Heja Hampus. Han trampade väl under sig och började äntligen (!) röra på ryggen lite mer. Speciellt märks det på asfalten där man hör honom trampa på.
 
Jag har tänkt om i vår planering och det blir skrittjobb uppsuttet hela vintern. Dels är det för att jag inte vill riskera att gå för fort fram, dels för att lagom till vi är igång med galoppjobb så kommer det vara hårt i backen så vi ändå bara kan skritta. Jag tror det kommer ge en mycket mer hållbar och musklad häst. Avsuttet kommer han få jobba i alla gångarter och även över bommar, men uppsuttet nöjer vi oss med skritt.
 
Tillbaka i stallet fick han fleecetäcke på sig och kratsning av hovar innan han fick sova på skötselplatsen medan jag mockade och fyllde på halm i boxen. Jag vet inte vad jag gör för fel, men hur mycket halm jag än fyller på så äter han upp och puttar undan all halm i mitten, så den nedkissade halmen blir synlig. Inte fräscht! I och med att jag åker bort nästa vecka så fortsätter vi kämpa med bädd i boxen, men jag tror jag får ge upp när jag kommit hem igen. Han verkar inte riktigt klara av att stå på bädd. :-(
 
När boxen var fin igen fick han återvända dit, jag fyllde sedan på hösilagepåsar och kraftfoder innan jag tog reda på all utrustning (rengöra leriga skydd...) och fyllde på havre i foderkammaren. Sedan tog jag av Hampus täcket innan jag åkte hem.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0