Stabilt sällskap

Igår åkte jag ut till Hampus, saknat honom så mycket! Vi följde med S när hon skulle transportera och löshoppa sin unghäst. Hampus klev raka vägen in i transporten och stod som ett ljus hela vägen, sedan gick han lugnt ur den.
 
Däremot var han lite busig under löshoppningen, han föredrog att stå och hänga med sin tjej än att hoppa. ;-) Avstånden mellan hindren var sisådär också, eftersom vi inte hade med oss något måttband, men jag tror att han tyckte det var ganska kul ändå.
 
Sedan gick han raka vägen in i tranporten igen och stod och väntade på flickvännen som föredrog att inte åka hem igen. :-P Till sist kom vi i alla fall hem och då blev det avduschning av svettig häst med hjälp av vattenhinkar. Dvs jag hällde vatten över hela hästen i omgångar. Han var rätt nöjd med det ändå, det var väldigt varmt igår...
 
Sedan blev det en blöt puss och hejdå, nu kommer det dröja ett tag innan jag ser honom igen. Min prins! Han är verkligen så lätt att hantera, jag glömmer det mellan varven, men han är verkligen en pärla. :-)

Inte såld

I söndags åkte jag ut till Hampus för lite mys och ridning. Han hade kommit springande till grinden redan när han hörde min bil och stod sedan och stirrade på mig när jag kom. Efter att ha pussat lite på honom slappnade han av. Matte hade inte sålt honom!
 
Jag har nog inte riktigt förstått hur mycket enmanshäst han egentligen är, men nu är det så tydligt. Han var överlycklig över att jag höll på med honom och skulle hela tiden nosa mig i håret eller smånafsa för att få uppmärksamhet. <3
 
Vi red en kort stund (en kvart kanske?) på en plan äng. Gjorde lite övergångar och galopp på volten, men inget avancerat. Bara att få sitta på hans rygg igen var ljuvligt, jag längtar så efter att få rida honom varje dag igen. :-)
 
Sedan fick han en dusch då det var så varmt och så fick han rulla sig ordentligt i hagens dammigaste hörn. Härligt, tyckte Hampus! :-D

Lycklig Hampus och deppig matte

I onsdags åkte Hampus iväg till S. Jag följde med i bilen, då det blåste mycket och Hampus var väldigt stressad på väg in från hagen. Han klev dock rakt in i transporten och stod som ett ljus, finaste killen!
 
Han var svettig när jag lastade ur, så han fick stå i stallet och torka lite medan vi hämtade S unghäst Gina. Sedan släppte vi ihop dem i hagen. Hampus blev överlycklig. Gräs ända upp till nosen! Han brydde sig inte särskilt mycket om Gina, men verkade nöjd med livet som hagprydnad.
 
Jag saknade honom något enormt redan när jag åkte därifrån, men jag vet att det är det bästa både för honom och mig just nu. Snart, snart kommer han hem till mitt egna stall och då kommer jag kunna rida honom så mycket jag vill. Längtar!

Fina hovar innan resan

I tisdags kom hovis och skodde om Hampus. Han hade lite torra hovar igen, så jag måste komma ihåg redan i början av sommaren att han behöver stå i vatten med hovarna regelbundet. Annars var allt bra och hovis var fascinerad över hur mycket hovarna hade vuxit.
 
Min kamp med att endast jobba honom i höger varv hade gett resultat också, hovarna var nästan lika jämna i storlek nu, så skönt! :-)

Hejdå Hampus!

Jag har försökt få mina arbetstider och allt mitt slit med Ariel att fungera samtidigt som jag håller igång Hampus. Men den senaste tiden har jag gett upp, dygnet har ändå bara 24 timmar och jag måste sova en del också. Så Hampus får åka på kollo till fysioterapeut S, som behöver en hagkompis till sin häst och som har mer tid än mig att rida Hampus.
 
Så bloggen blir vilandes tills Hampus kommer hem igen. Då hoppas jag att jag har mer tid för honom!

Lyckad vändning

I lördags följde M med på en körtur. Vi gjorde inget krångligt, utan körde bara längs grusvägen. Hampus var pigg och glad, han traskade på helt okej i skritten och joggade på fint i traven bortåt. Efter en vändning som inte riktigt fungerade, hoppade jag av och hjälpte honom runt med vagnen. Det fungerade bättre än att försöka förklara för honom i vagnen, när han ändå bara spänner sig och blir stressad.
 
På hemväg blev det raskare trav och även en del ganska snabb galopp. Så skoj! Hampus älskar verkligen när han får sträcka ut i galopp och det är väldigt bekvämt att sitta bakom honom i vagnen och bara följa med i rörelserna. :-) Skritt sista biten som alltid och sedan försökte jag mig på att vända honom hemma på stallplanen. Vi fick trixa lite med ryggning här och där, när han klev på för mycket framåt, men till sist hade vi gjort en helomvändning, med mig kvar i vagnen. Heja oss! Jag tror att han kommer förstå mer och mer för varje gång, nu när han slutat att stressa upp sig och faktiskt lyssnar på vad jag säger. Men mer träning behövs förstås.

Riktig banhoppning!

I onsdags var det hoppträning igen. Hampus och jag skrittade ut innan, så han var ordentligt igång med kroppen innan vi kom in på ridbanan. Vi joggade och galopperade lite ute också.
 
Första övningen vi fick göra var skänkelvikning från spåret och in så vi kunde skritta över ett par bommar. Sedan skänkelvikning tillbaka ut till spåret igen. På andra långsidan skulle vi trava på bara. Hampus jobbade på ganska bra, men glömde lätt bort att bakdelen också skulle med. När jag påminde honom blev han lite överilad och gick före med bakdelen istället.
 
När övningen gick bra i bägge varven blev det istället trav och halt över bommarna och så upp i trav igen. Där var Hampus superduktig, just halter har han blivit allt bättre på, speciellt när jag rider ordentligt och har något specifikt mål att sikta på.
 
Sedan blev det trav över fyra bommar längs diagonalen, vända runt ett hinderstöd, fatta galopp och sedan vända tillbaka över två galoppbommar. Det var lite jobbigt tyckte Hampus, han blir lätt flack i galoppen och när det då finns galoppbommar så orkar han inte riktigt hålla ihop sig över. Men vi övade på och det blev allt bättre. :-)
 
Sedan avslutade vi med att hoppa en bana med krysshinder. Svårt! Hampus och jag red i galopp och banan var inte krånglig egentligen, långsida, snett igenom, långsida, snett igenom. Men vi skulle fokusera på att göra så snäva svängar som möjligt, utan att tappa galoppkvalitén. Det var svårt! Jag fick jobba och stötta men fyra hinder blev i svåraste laget. De två första fungerade alltid bra, sedan blev galoppen sämre och sämre vilket förstås gjorde att Hampus hoppade sämre. Vi kämpade på och på slutet var V nöjd med oss. Men det är inte lätt med banhoppning!
 
Hampus var också väldigt nöjd, även om det kändes som att han skulle kunna hoppa flera rundor till. Det har verkligen hänt massor med honom på senare tid, så skoj! Vi skrittade av avsuttet en stund innan han fick sig en dusch, kraftfoder och sedan ut i hagen igen.

RSS 2.0