Äventyr till Ultuna

Då Rickys mamma inte är riktigt kry, fick han följa med henne till Ultuna i torsdags. Satte fast honom i däckeln, som jag gjort varje dag den senaste tiden när de skall in i stallet.
 
Ricky har börjat bli väldigt självständig, så om jag är själv är det enklare och smidigare om han sitter fast i mamma och måste följa henne.
 
Den här gången var det ju lite annorlunda, då jag ledde Ariel uppför rampen på transporten. Men vips så var Ricky med och vi kunde stänga luckan. Sedan tog jag loss honom från däckeln, så han kom åt att dia om han ville.
 
Han stod lugnt hela vägen till Ultuna och tyckte att det var så spännande när vi lastade av. Nytt ställe!
 
Medan Ariel undersöktes fick Ricky vara snäll fölis och hålla henne sällskap. Han roade sig med att släcka ljuset genom att buffa nosen mot knappen. <3
 
Sedan tröttnande han på äventyret och ställde sig och sov istället. Två sköterskor påpekade, vid olika tillfällen, hur kloka vi varit som valt att sedera även fölungen. Fick leende förklara att så inte var fallet, utan att han var så här cool av sig själv. :-)
 
På väg till vägning träffade vi på Malin Baryards hästskötare, som ville ha med sig Ricky hem. Hon tänkte försöka få Malin att byta inriktning på ridningen så hon kunde ha Ricky. :-P
 
När vi ändå stod vid vågen fick även Ricky väga sig. 97 kg blev resultatet. Hehe, lite mer än vid födseln...
 
Sedan fick han äntligen gå till en box, dia ordentligt och sova. De blir kvar på Ultuna åtminstone till måndag, men Ricky har redan gjort sig omåttligt populär bland personalen. :-)
 

Rickys fantastiska pappa!

Det var en fotograf på plats på Fjord-SM, som förevigade väldigt många fina hästar. Bland annat Rickys pappa.
 
Här går han LB:0 dressyr.
 

Här hoppar han ett av hindren i bruksridningen.
 
 
Snyggaste grabben i stan! Om några år får han konkurrens från Ricky... :-D

Snabbkoll av hovar och benställning

I tisdags kom hovslagaren för att sko Hampus och verka Ariel. Ricky var förstås med Ariel och N kollade på hovar och benställning. Hon var mycket nöjd med det hon såg. Ingenting som behövde åtgärdas, utan jag skulle fortsätta träna honom att lyfta hovarna. Ricky var en riktigt duktig kille, stod uppbunden en bra stund, lät sig lyfta alla hovarna och följde mamma överallt både till och från stallet. :-)
 
Han har fått en ny leksak, som han bara vill leka med ibland...
 
 
Ariel har fått gå ut lite och fast man skulle tro att de vill umgås med varandra, så står de ofta en bra bit ifrån varandra. Ricky är så glad att mamma får vara ute med honom nu!
 
 

Lite busbilder

Ricky tycker att livet är rätt okej på box. Han får komma ut och busa på ridbanan ibland, men snart kommer han kunna gå ut i hage och sedan gå in till Ariel för att äta.
 
I torsdags köpte jag ryktsaker till honom, syns inte riktigt på bilden, men det är turkost som är Rickys färg. :-D
 
 
Det är rätt så skoj att leka med IKEA-kassar.
 
 
Men roligast är att vara ute och busa!
 
 
I söndags blev det klippning av lockar, så Ricky blev en "riktig" fjording. Pannluggen är rätt liten och söt än så länge, men förhoppningsvis får han lika mycket tagel som sin pappa.
 
 
Igår fyllde han tre veckor och jag passade på att fota ett par exteriörbilder. Han är fortfarande lite hängig i knäna, men i övrigt känns det som att han har en riktigt trevlig exteriör.
 
 
 

RSS 2.0