Uppbunden under protester

Ricky börjar bli ännu kaxigare, fast jag inte trodde det var möjligt. ;-)
 
Han är lätt i bakdelen, när han diar och Ariel nosar på hans svans så sparkar han bakut... Ibland sparkar han även när jag rör vid hans bakdel, men än så länge har jag bara blivit sparkad en gång. Stod nära, så det blev inte ens ett blåmärke. Men kaxig är han!
 
Det spöregnade igår eftermiddag, så hästarna fick vara i ligghallen en stund. Ricky fick ha grimma på sig en stund och så ledde jag honom lite i ligghallen. Han vill inte ge efter för tryck, utan tjurar ihop fullständigt. Men med lite hjälp av grimskaft runt rumpan så går han faktiskt något steg här och där.
 
Sedan provad jag att binda upp honom, och han stretade emot direkt han kände att något höll fast honom. Förstår inte hur två så snälla hästar kan få en sådan tjurig son. ;-) Men jag gillar att det är temperament i honom, då kan det bli en bra tävlingshäst. Han gav dock upp efter en stund när väggen inte gav med sig, och klev faktiskt framåt ett steg så grimskaftet slakade.
 
Vi har ju gott om tid på oss att fortsätta "träningen". Jag föredrar att börja tidigt och jobba med korta sekvenser och mycket beröm. Dessutom är det en fördel när de är så små att de inte har så mycket muskelkraft att lägga bakom protesterna.
 
Idag blir det dock bara mys, jag är borta till sent ikväll.

Kommentarer
Postat av: Sophie

GRATTIS till jättefin bebis! Skönt att det gått så bra och att lille Ricky nu är "på plats". :)

2013-06-14 @ 20:20:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0