Lite pyssel i stallet

I lördags passade jag på att ta in grabbarna i stallet för lite manklippning. Först ut var Ricky, han följde mig så snällt från hagen och in i stallet. Väl där ville han hellre undersöka spiltan än stå stilla och bli klippt. ;-)
 
Jag klippte bara lite toppar på manen, det är ingen idé att stå och finklippa när de ändå bara skall vara i hagen. Dessutom vill jag jobba korta stunder med grabbarna i början, bara att stå själv i stallet är en ny grej för Ricky, men han skötte sig galant.
 
Tillbakavägen till hagen gick lite ivrigare, så jag fick stoppa honom och rygga ett steg. Men det gjorde han så snällt så. :-) Att passera genom grinden var lite läskigare, men det vet jag sedan tidigare att han tycker. Klapp och beröm när han ställt sig så fint innanför grinden igen.
 
Sedan tog jag med mig Grålle direkt, så jag slapp stänga grinden helt flera gånger. Ricky ville gärna följa med när Grålle gick ut, så jag fick peta till honom med spö så han höll sig undan. Skulle kanske behövt en sluss vid bägge grindarna. ;-)
 
Grålle följde mig snällt till stallet och stod stilla medan jag klippte. Men när jag klippt klart halvvägs tyckte han att det fick räcka och började åla sig omkring. Ett solklart fall av liten häst med myror i kroppen. ;-) Jag sade till honom att han måste stå stilla tills jag var klar, vilket han gjorde bitvis och bitvis blev det lite vingel.
 
När vi var klara gick han lugnt hela vägen tillbaka till grinden och även igenom den utan problem. Sedan var han inte intresserad av att lämna mig, utan föredrog att jag kliade honom på undersidan av halsen.
 
Så skönt med två lugna, glada grabbar! :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0