Nu är han här!

Igår kväll kom Regent hem. Han var lite trött, men inte alls så trött som jag förväntade mig. Han hade ju åkt transport hela dagen. Då det var mörkt ute fick han sova första natten på box.
 
 
Han var inte överförtjust i idén men fogade sig. Speciellt som det fanns mat... Han gnäggade efter sällskap ibland, men fick inget svar.
 
På morgonen, så fort det började ljusna, släppte jag ut honom med de andra. Hampus kom fram och hälsade först och markerade tydligt att Regent skulle hålla sig några meter ifrån hans flock. Ariel stod kvar inne i ligghallen, det märktes att hon var trygg i Hampus ledarskap.
 
Regent fick en hötuss utanför ligghallen och då kunde Ricky inte hålla sin nyfikenhet i schack längre. En häst som var lika liten som han!
 

De hälsade och kliade lite på varandra, sedan kom Ariel och körde bort Regent. Ingen okänd umgås med hennes son!
 
Så såg det ut hela tiden jag var där. Ariel, Ricky och Hampus åt inne i ligghallen, Ricky smög sig iväg för att umgås med Regent och Ariel körde iväg Regent. Sedan kom Ricky tillbaka igen. ;-)
 
Tror det blir riktigt bra när alla hästarna fått ordning på rangordning och vem som skall akta sig för vem. Huvudsaken är att det inte var något hysteriskt jagande och att Ricky bara blev glad över Regent.

Planer framöver

Imorgon är Regent här! Jag har tänkt att han skall få landa här först, vara i hagen med de andra i minst en vecka så jag ser att allt fungerar.
 
Sedan kommer jag börja gå små promenader med honom och även ha med honom som handhäst med Hampus när vi rider kortare rundor. Jag skall även fortsätta grundarbetet som uppfödaren gjort, med uppbindningsträning, kratsa hovarna och borstas överallt. Så småningom på vårkanten blir det även visningsträning.

Förändringar

Det kommer även ske lite förändringar av den här bloggen framöver. Om en vecka kommer Rickys halvbror Stolplyckans Regent att flytta hit, så Ricky får en lekkompis åtminstone något år framöver. Sedan är frågan om de skall visas i Vetlanda 2015 eller kastreras till sommaren, växa upp och utbildas tillsammans och sedan säljas. Den som lever får se. ;-)
 
Jag kommer, i och med Regents ankomst, att byta namn på bloggen och ha bägge brödernas äventyr i samma blogg. Skall bli så spännande att ha två jämnåriga unghästar att följa och jämföra deras utveckling. Nu blir det ju mest allmänt socialt umgänge fram till de är ett år, men sedan kommer jag börja jobba med dem en dag/vecka. Jag har en plan i huvudet, liknande den jag hade till Ariel, men med lite modifikationer. Bland annat kommer jag försöka köra in bägge grabbarna, för jag tror på tidig belastning utan att man rider dem.
 
Sedan kommer jag skjuta på insittningen tills hösten då de är tre år, men i gengäld köra dem ett par gånger i veckan under det året. Jag har ingen brådska med att komma upp i sadeln på dem och av vad jag hört från andra är avkommor efter Hauk Thun ofta sena i utvecklingen och kanske går de i pappa Rex fotspår och behöver lite mer tid på sig för att mogna.
 
Så tävlingsdebuten blir tidigast vid fem års ålder, men det kan lika gärna hända att de redan är sålda då. Många roliga stunder framöver väntar i alla fall och från och med nu heter bloggen Guld och Silver, eftersom Ricky är gyllene i färgen och Regent silvrig.
 
Avslutar med ett par bilder på killarna, där man får ett hum om hur lika de faktiskt är.
 
 
 

Officiell

Nu är Ricky officiellt existerande. Han har fått ett registreringsnummer som är 24-13-1038. Han finns numera i SH:s databas under namnet Rikardo. Den enda i Sverige som heter så. ;-)
 
Ricky tar det hela med ro, han äter och sover mest hela tiden. Jag fotade honom bredvid Hampus och visst har han blivit ganska stor! Nu är i och för sig Hampus bara 139,6 cm i manken och ännu lägre i ryggen, men ändå...
 
 

B-ponny

Igår var det mätdags för Ricky, han fyllde ju 4 månader. :-) Mätte ute i hagen, så särskilt exakt blev det ju inte. Men 112 cm var han och alltså B-ponny. Hans mamma var 117 cm när jag köpte henne vid sex månaders ålder, men det är ju ingen garanti för att Ricky blir större än henne.
 
Vet inte om jag vill ha honom stor eller om jag är nöjd med C-ponny. Har ju ännu inte bestämt om han skall säljas eller behållas, men det behöver jag inte bestämma förrän han är inkörd och inriden, så jag har ett hum om vad han är för typ av häst.

Fina hovar igen

Igår var hovslagare M och hälsade på. Ricky fick för första gången i sitt liv stå själv, utan mamma som stöd, på skötselplatsen. Det gick riktigt bra, han stod som ett ljus och M var nöjd med både fina hovar och en fölunge som var lätt att verka. Så skönt! :-)

RSS 2.0