Frisering

Igår blev det klippning av liten fjordman. Rickys man är fortfarande supermjuk, så den är ganska svår att klippa. Men nu hade den blivit lite för lång, så det var dags att kapa.
 
Han var så snäll och behändig att jag kunde klippa honom lös i hagen. Vackert blev det inte, men det duger i vardagen. ;-)

Chipmärkt

Idag kom J och chipmärkte samt ID-kontrollerade Ricky. Han fick stå på box med mamma någon timme innan och jag borstade honom noga så han skulle bli riktigt ren.
 
När J kom kollade hon först så Ariel var rätt häst. Vilket hon var, puh... ;-) Sedan antecknade hon alla virvlar Ricky har på kroppen. Hon missade dock den han hade vid armbågen på vänster sida, men det gör inte så mycket. Hellre en virvel för lite noterad än för mycket.
 
Därefter var det dags att sätta i chipet. J förvarnade om att fölen kunde bli väldigt upprörda och att det kunde blöda en del. Men Ricky studsade bara lite bakåt (väggen tog emot) och stod sedan som ett ljus. Finaste! <3 Inte blödde han någonting heller, så det känns väldigt skönt.
 
Sedan fyllde J i alla papper som behövdes och berömde mig för en lätthanterlig och fin fölunge. Just idag så... ;-) Ricky fick återvända till hagen igen och han heter numera även officiellt Rikardo.
 
Några timmar senare fick han sin första egna foderhink. Han har bråkat med de andra vid fodring och velat äta upp deras foder, så nu får han en näve Krafft Pluss Protein blötlagt i drygt 1 dl Krafft Milk. Det var väldigt, väldigt gott tyckte Ricky.
 
Att jag valde Krafft Pluss Protein berodde dels på att det är ett färdigfoder med hög mängd lysin och dels på att jag hade en säck hemma redan.

Ovisade bilder

Jag fotograferade Ricky för ett bra tag sedan och skickade in till en kalender. Hörde inget om de kom med i kalendern eller inte, utan fick vänta till i helgen då jag kunde se själv. Eftersom han inte kom med, så kan jag visa bilderna här istället. :-)
 
 

Nytt hem

Förra söndagen (1/9) fick Ricky följa med sin mamma uppför en stor ramp och in i en lastbil. Sedan fick han åka fyrtio mil upp till sitt nya hem.
 
Nejdå, jag har inte sålt honom. Jag har faktiskt bestämt mig för att behålla honom, det lilla busfröet. Men jag har flyttat norrut och då måste ju hästarna följa med.
 
De går i en stor, rejält kuperad hage med en bäckravin genom hagen. Det finns ligghall att mysa i ifall de så önskar. Ricky har redan sovit där några gånger, med spån i svansen som bevis. ;-)
 
Han går nu att leda utan större protester, han låter mig kratsa hovarna och borsta honom över hela kroppen. Nästa äventyr blir i slutet på september då ID-kontrollanten kommer och chipmärker honom. Då kommer han officiellt få heta Rikardo...

RSS 2.0