Chipmärkt

Idag kom J och chipmärkte samt ID-kontrollerade Ricky. Han fick stå på box med mamma någon timme innan och jag borstade honom noga så han skulle bli riktigt ren.
 
När J kom kollade hon först så Ariel var rätt häst. Vilket hon var, puh... ;-) Sedan antecknade hon alla virvlar Ricky har på kroppen. Hon missade dock den han hade vid armbågen på vänster sida, men det gör inte så mycket. Hellre en virvel för lite noterad än för mycket.
 
Därefter var det dags att sätta i chipet. J förvarnade om att fölen kunde bli väldigt upprörda och att det kunde blöda en del. Men Ricky studsade bara lite bakåt (väggen tog emot) och stod sedan som ett ljus. Finaste! <3 Inte blödde han någonting heller, så det känns väldigt skönt.
 
Sedan fyllde J i alla papper som behövdes och berömde mig för en lätthanterlig och fin fölunge. Just idag så... ;-) Ricky fick återvända till hagen igen och han heter numera även officiellt Rikardo.
 
Några timmar senare fick han sin första egna foderhink. Han har bråkat med de andra vid fodring och velat äta upp deras foder, så nu får han en näve Krafft Pluss Protein blötlagt i drygt 1 dl Krafft Milk. Det var väldigt, väldigt gott tyckte Ricky.
 
Att jag valde Krafft Pluss Protein berodde dels på att det är ett färdigfoder med hög mängd lysin och dels på att jag hade en säck hemma redan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0