Grålle 16 månader

Ja, tiden går verkligen fort! Mätte Grålle och han var 134 cm i manken och 134,5 cm i korset. Han håller samma tillväxtkurva som Ariel, så jag gissar att han blir medelstor D-ponny. Han var verkligen helt hopplös att fotografera, han har inte alls sådär tunn bakdel som det ser ut på kortet.

 

 
Däremot har han börjat tunna ut hullmässigt igen, så nu ger jag honom successivt mer sojamjöl. Då jag kommer vara bortrest en del i september, så tänkte jag vänta med att ge honom olja tills jag skall vara hemmavid. Det är så drygt att vänja in och tar tid innan kroppen tar upp.
 
Planen var egentligen att jag skulle jobba med honom fram till oktober, då han skulle få fyra månader ledigt. Men jag vill inte jobba med en unghäst som är för tunn, utan istället fokuserar vi på att få upp hullet på honom. Så han får ledigt redan nu, så börjar vi med promenader, tömkörning och att gå som handhäst i februari igen. :-) Vi har ju ingen brådska överhuvudtaget, närmaste målet är ju treårstest 2016, sedan vill jag förstås gärna att han är inkörd innan dess. Men rider in honom gör jag först hösten 2017, så jag behöver inte stressa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0