Sightseeing

I söndags var det premiär för Ricky på äventyr. Jag och M, som har häst i stallet där Ariel står, träffades hemma hos mig och lastade in Ricky i transporten. Han gick raka vägen in, så M kunde ge honom en morotsbit och jag kunde stänga dörren bakom honom. Duktig kille!

 

Han stod som ett ljus i transporten och jag tänkte precis skryta för M om vad duktig han var, han som aldrig åkt transport, när jag insåg att han ju åkt hela fyra gånger tur och retur Ultuna med Ariel, plus att han åkte lastbil upp till min lösdrift. :-P

 

Han var lugn även vid urlastningen, även om han tittade sig omkring ganska mycket. Vi gick direkt till ridbanan och släppte honom. Han stod mest och kollade in läget, men när jag manade på honom blev det lite trav och galopp i alla fall.

 

 
Efter några minuter var jag nöjd och tyckte vi kunde åka hem igen. Ricky var lätt att fånga in, men tyckte det var onödigt att gå in i transporten igen. Efter några utbrytningsförsök gick han dock in själv igen, så M kunde ge morot och jag stänga dörren.

 

Hemma igen gick han lugnt ut ur transporten, men det märktes att han var trött. Mycket jobbigt att åka iväg sådär på egen hand…

 

Eftersom han var så lättsam kommer jag försöka åka iväg en eller ett par gånger till innan vintern, med ungefär samma mål. Dvs att vi tar oss dit, han rör sig lite i paddocken och så åker vi hem igen. Inga krav på något jobb öht. Det får bli till våren istället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0