Summering av 2014

Januari
 
Två vinterlediga grabbar som njöt av livet. Det mest dramatiska som hände var att Ricky blev vaccinerad, men det märkte han inte av själv. ;-)
 
  
Februari
 
Promenerade lite korta turer med grabbarna, allt utanför hagen är lite spännande och skrämmande på samma gång.
 

Mars
 
Den här månaden lades det mesta på is... Två oskodda grabbar och blankis är en dålig kombiation, men varsin promenad blev det i alla fall i slutet av månaden.
 
 
April
 
Med en transport tillfälligt på gården blev det lastträning av bägge grabbarna. Ett par promenader hanns med också och så fyllde ju Grålle 1 år!
 
 
 
Maj
 
Grålle debuterade som handhäst med Hampus och Ricky fick börja ha träns på sig, eftersom han är lite för nafsig ibland. Då Grålle fortfarande inte var i bra hull, så fick han ledigt från alla aktiviteter tills hullet var ordnat igen. Ricky och jag promenerade vidare, nu lite mer fokuserad på mig än omgivningen.
 
 
Juni
 
Ricky fyllde 1 år! I övrigt var grabbarna ledig den här månaden förutom att Ricky promenerade en gång. Då jag köpt transport blev det också varsitt pass lassträning.  
 
 
 
Juli
 
Grabbarna fick promenera med mig till ridbanan för att äta gräs ett flertal gånger denna månad. Det skötte de med bravur, förutom en gång. :-P Jag lasttränade dem en gång, Grålle fick testa bett för första gången och så vaccinerades Ricky igen.
 
 
Augusti
 
Mera lastträning, sedan åkte jag till Nyland med Ricky och lät honom springa lös på ridbanan där. Han skötte sig helt prickfritt, så duktig kille! Han fick även prova selen den här månaden samt gå som handhäst till Hampus.
 
 
September
 
Inledde månaden med att åka helt själv med Ricky till Nyland. Han skötte sig perfekt hela tiden, både vid i- och urlastning och i paddocken. Grymt stolt över honom! Han gick som handhäst med Hampus ett pass och så påbörjade jag lite tömkörningstänk.
 
 
Oktober
 
Tömkörde Ricky tre pass, där han gjorde framsteg hela tiden. Även om han är lite självständig. ;-) Sedan promenerade jag Grålle en sväng och han var helt med på noterna. Avslutade månaden med att Ricky gick som handhäst med Hampus.
 
November
 
Ricky inledde sin vintervila. Grålle fick ett pass där han testade bett och bröstsele. Sedan fick han också vintervila, då underlaget är helt hopplöst för oskodda hästar.
 
December
 
Två lyckliga, lediga grabbar. ;-)
 
 

Snöhästar!

Igår kom snön! Idag fotade jag lite och kunde snabbt konstatera att Grålle verkligen älskar snö. Han piggnade till på ett helt nytt sätt och försökte få igång Ricky att leka. Ricky var måttligt road. Det är ju både blött och kallt. Blä... ;-)
 
 
 

Nya grimmor

Häromdagen fick grabbarna nya grimmor. Det har blivit lite krångligt då de har olika storlekar på huvudena, men samma färg på grimmorna. Därför köpte jag nya från Hööks med rätt färg till rätt häst och givetvis även rätt storlek. Grålle har numera full på grimman... Stora killen!
 
 

Grålle 20 månader

Idag fyllde Grålle 20 månader. Han mäter fortfarande 137 cm i manken, men har blivit 137,5 cm hög i korset, så han tänker inte nöja sig med att vara c-ponny så länge till... Själv är jag rätt nöjd med hans höjd, skulle gärna vilja att han inte blev högre utan bara grövre.
 
 

Ricky 18 månader

I onsdags fyllde Ricky 18 månader och det var fotografering och mätning som gällde som vanligt. Mätte även vikten på honom, han väger nu modiga 405 kg... Mankhöjdsmässigt har han kommit ikapp bakdelen, så han är nu 135 cm hög både fram och bak.
 

Vinterns foder

Hösilageanalysen visade ett rätt så kasst hösilage, 6,5 MJ och 19 g smb. rp. Då Ricky dessutom redan börjat tunna ut, så får han extra mycket foder jämfört med Grålle. Så framöver ser deras foderlistor ut så här:
 
Ricky
9 kg hösilage
6 hg Krafft Muskel
5 hg Krafft Lusern Hackat Strå
2,8 hg Krafft Miner Blå
1 hg Granngården Betfiber Mix
 
Grålle
9 kg hösilage
5 hg Krafft Lusern Hackat Strå
3,5 hg Krafft Muskel
1,85 hg Krafft Miner Blå
1 hg Granngården Betfiber Mix
 
De får dessutom 1 msk linfröolja vardera, för att jag skall bli av med oljan innan den är dålig. ;-)

Salufilm på Ricky

Jag fortsätter att försöka sälja Ricky och har klippt ihop en film om honom. Det var så roligt att göra det, så snart (eh, hoppas jag) kommer det även en film på Grålle.
 
Till dess hittar du Rickys film här: http://youtu.be/C731ZrKnt2E

Grålle 19 månader

Ja, det var ju ett tag sedan han fyllde 19 månader, men jag har inte kommit mig för att uppdatera bloggen. Så här såg han i alla fall ut den dagen:
 
 
Han mäter fortfarande 137 cm i manken, men nu har korset kommit ikapp och är lika högt.

RSS 2.0