Modig pulkahäst

Efter all lek med presenningen funderade jag på att inte ta in Grålle. Men han behövde också friseras, så han fick följa med mig till stallet, där kraftfoder och sax väntade. Borstade och kratsade hovarna först, han lyfter väldigt lätt på hovarna nu, men har lite svårt att stå kvar på tre ben när han lyfter ett bakben. Definitivt någonting att träna på. :-)
 
Friseringen gick sådär. Han har mycket bredare man än Ricky, så det tar lite längre tid att klippa och då blir Grålle otålig. Måste matte hålla på med manen? Kan hon inte klias istället?
 
Avslutade med att gå en kort sväng till gula huset med en pulka bredvid oss. Grålle var lite fundersam på ljudet, han stannade och nosade på pulkan ett par gånger, men fortsatte sedan att gå. <3
 
På hemväg (till hagen alltså) var han ganska pigg och gick på bra, men stannade ändå när jag bad honom göra det. Riktigt duktig kille!

Skrämselträning?

I söndags fyllde jag på halmpellets i ligghallen. Såg hästarna på andra sidan bäckravinen, men innan jag var klar så var förstås alla hos mig för att kolla vad som hände. ;-)
 
Ricky och Grålle var på riktigt bushumör och försökte dra igång de andra hästarna. Jag filmade en del och skall se om jag kan lyckas lägga upp det på youtube.
 
När de väl lämnat mig i fred fixade jag färdigt i ligghallen och tog sedan presenningen med mig ut till hästarna. Först fick Hampus ha presenningen på sig, men han tyckte inte att det var särskilt kul, eftersom Ricky och Grålle stod på varsin sida om honom och drog. :-P
 
Istället fick Ricky ha på sig presenningen och när han var helt täckt (så han inte såg någonting) tog Grålle tag i presenningen och drog den (långsamt...) över hans huvud. :-P
 
Sedan fick Grålle ha presenningen på sig, men det blev inte heller någon reaktion. Jag lade därför presenningen på marken och så fick Ricky kliva över. Han gjorde det några gånger, sedan började jag fladdra och slå med presenningen runt hans ben. Ingen reaktion...

Ställde Grålle på presenningen, han hade stått bredvid Ricky och tittat, så han ställde sig direkt med alla fyra hovarna på presenningen och vilade ett bakben. Hehe... Trots att jag smällde och fladdrade med presenningen så stod kan kvar och sov. Coola grabbar! Jag får tänka ut något annat att skrämselträna dem med. ;-)

Lugn promenad

I lördags fick Ricky följa med mig in i stallet. Han fick äta lite kraftfoder medan jag borstade och kratsade hovarna. Höger fram var stört omöjlig att lyfta, så där fick jag säga ifrån innan han lyfte hoven. ;-) Sedan klippte jag manen under lite småprotester innan vi gav oss ut på äventyr.
 
Vi promenerade ett varv runt gården och kika på diverse farligheter. Ricky var inte lika spänd som tidigare, men jag tror det är nyttigt att vi promenerar och ser världen ibland.

Omutbar

I söndags gick jag en kort sväng med Ricky. Han är ängsligare än Grålle på promenaderna, men just därför behöver han promenaderna, så han blir modigare. Han är så kaxig i hagen, så han kommer snart bli det utanför också. ;-)
 
Vi gick från ligghallen (då alla hästarna stod där) till mina föräldrars hus. Det var massor med farliga saker att titta på längs vägen, som hösilagebal, byggnader, bilar (!) och sparkar. Min mamma kom ut och försökte muta Ricky med morötter, men det var inte populärt. Han tog artigt en liten morot, men tuggade ganska oengagerat på den. Kom på först efteråt hur jag tvingade i honom morotspuré som liten, han minns nog smaken...
 
Han var lite kaxigare på hemväg, så förhoppningsvis tuffar han på sig. Tränade lite halter och de sitter ganska bra, men inte lika bra som Grålle ännu. Små, små framsteg är det som gäller.

Prova utrustning

I lördags fick Ricky vara mannekäng. Paketet med hans läckra senskydd hade kommit, så jag var tvungen att prova dem på honom. Han tyckte att det var jättespännande att få vara i centrum och få saker på sig, men när skydden väl var på, försökte han backa för att bli av med dem. :-P
 
Bad honom stå stilla och så förevigade jag honom. Skydden är alldeles för stora i dagsläget, men kommer bli perfekta längre fram. Jag hoppas att han skall kunna ha dem även som vuxen, Ariel kan i alla fall ha dem. ;-)
 
 
Grålle var nyfiken och försökte hjälpa Ricky att bli av med skydden, så jag tog av dem ganska snabbt. ;-) Lite senare på dagen tog jag av Ariel hennes fleecetäcke och provade det på Ricky. Kanske lite för stort... :-D
 
 
Han har en skön attityd ändå, är nyfiken på nya saker och provar gärna så länge alla runt omkring är lugna. Goaste grabben!

Grattis Grålle 10 månader!

I fredags fyllde Grålle 10 månader, så i lördags fick han gå in i stallet för borstning och mätning. 124,5 cm hög är han nu, jag hoppas verkligen att han håller sig under D-ponnygränsen...
 
Han är fortfarande lika go att hantera och promenera, min sötgurka!
 
 

Grattis Ricky 8 månader

Herregud vad fort tiden går... Idag fyller Ricky 8 månader och i lördags mätte jag honom. Han är fortfarande 122 cm hög i manken och 123 cm i korset, så han har inte vuxit någonting, men det känns skönt. Jag har ingen brådska med hans tillväxt och jag föredrar att han växer jämnt.
 
 
Finaste killen! :-)

Många nya intryck

Igår fick Grålle följa med på ett riktigt äventyr. Först gick vi till stallet för borstning, hovkratsning och lite kraftfoderätande. Han äter nu en näva lusernhack och en halv dl mineraler, bara för att ha något som suger upp linfröoljan (1 dl). Han har blivit så fin i hullet så jag nöjer mig med den mängden ett tag framöver.
 
Sedan följde vi med mamma och hennes hund Tintin när de gick på promenad nedför Haldos backe och tillbaka. Mamma hade stavar och stannade ganska ofta, Tintin for omkring lös och hade superroligt. Grålle visste inte riktigt hur han skulle bete sig, det var så mycket att titta på och hålla koll på. :-P
 
Han skötte sig med bravur! På slutet märktes det att han blev trött i huvudet, han nafsade för första gången någonsin i grimskaftet och när jag smackade på honom lite så svarade han med att studsa uppför backen. Men han var duktig och studsade aldrig framför mig, utan höll sig hela tiden bredvid mig.
 
Tillbaka i hagen var han så trött att han inte ens orkade bemöta Rickys nafsande... Han gick raka vägen till Hampus för tröst och mat. :-P

Försiktig promenad

I lördags fick Ricky följa med in i stallet för borstning, hovkratsning och mätning. Han var snäll att leda både bortåt och hemåt, men det märks att han är ganska ängslig när han är själv med matte. Inte så att han vägrar gå, men han vill gärna undersöka allt några gånger extra.
 
Att bli borstad var skönt, men hovkratsningen var onödig. Fick säga ifrån några gånger, han är tillräckligt gammal nu för att faktiskt kunna lyfta på fötterna utan problem. Det märks så tydligt på honom när han är osäker och när han bara testar...

Mera shopping

Idag blev det en beställning från Hööks. :-D
 
Först ett träns som de kommer få samsas om tills de vuxit färdigt. Jag är ganska säker på att Ricky kommer ha cob medan Grålle kommer ha full, men jag vill inte köpa några dyra träns förrän jag vet att de kommer passa livet ut. Så det blev ett svart i storlek ponny så länge.
 
 
Sedan var det inte så mycket lila grejer (förutom grimmor som jag inte behöver), men Grålle fick ett par bettplattor i alla fall.
 
 
Därefter blev det turkosa grejer för hela slanten. :-P Senskydd, kotskydd och två schabrak slank ned...
 
 
 
 

Shoppinggalen...

Jag kunde inte hålla mig... Idag mailade jag en beställning på ett turkost schabrak till Ricky.
 
Fast med guldfärgad paspoal istället för svart.
I rättvisans namn var jag förstås tvungen att beställa ett lila schabrak till Grålle också.
 
Fast med silverfärgad paspoal. De kommer att bli så grymt snygga i dem! Synd bara att de inte kommer behöva dem förrän tidigast till hösten när det blir tömkörning. ;-)

Farlig promenad

Igår var Ricky ganska billig. ;-) Jag hade tänkt att ta in honom i stallet och borsta lite, men vi kom inte många meter från grinden förrän han hörde traktorn och förklarade att allt som händer utan mammas sällskap var livsfarligt!
 
Sakta, en liten bit i taget, tog vi oss närmare traktorn. Jag är fortfarande osäker på om han bara var alldeles för busig och orastad, eller om han faktiskt var så rädd som han verkade. Hursom, till sist var vi framme vid traktorn som lämpligt nog stannat.
 
Han fick nosa igenom den ordentligt, men var fortfarande på tårna. Han kunde nosa på ett helt ofarligt däck, för att sekunden därpå kasta sig baklänges för en fara som bara han upplevde. Unghästar...
 
Det var lika studsigt och hetsigt på tillbakavägen till hagen, så när jag väl fått honom in i hagen igen så busade jag med honom så han fick springa av sig. Det blev ett rejält race, han drog med sig både mamma, Hampus och Grålle. Flertalet gånger satsade han för fullt i galoppen och sprang rakt in i Grålle, som lite försynt bara flyttade på sig. Tur att Grålle har så stort tålamod! Men jag tror Ricky behöver någon som tar ned honom på jorden lite. ;-)

Sårvård och traktorkoll

Grålle har lyckats skrapa upp huden på insidan av vänster lår. Förmodligen har han kliat sig lite för häftigt mot någon sten. Jag har haft koll på såren och igår tyckte jag att ett såg lite infekterat ut. För att inte riskera någonting fick han följa med mig in i stallet för en ordentlig rengöring.
 
Han var lite tveksam att lämna hagen, men tydde sig bra till mig och följde mig hela vägen till stallet. Väl där stod han stilla medan jag rengjorde såret och sprutade på väteperoxid. Såret såg mycket trevligare ut när det var rengjort, så jag oroade mig nog i onödan. Det är ungefär lika stort som en fingernagel men sitter lite dumt till precis där låren går ihop sig.
 
När han ändå var i stallet så borstade jag igenom honom och kratsade hovarna. Han har helt greppat det här med att lyfta på hovarna, han lyfter så snabbt och häftigt att jag nästan inte hänger med. :-P Delvis har han även förstått hur han skall omfördela vikten så han kan stå bra på sina andra tre ben, men ibland glömmer han sig. Jag är så nöjd med hur han utvecklas!
 
Sedan gick vi ut och kikade på pappas traktor, det krävdes en del nosande innan Grålle var nöjd. När vi promenerade tillbaka till hagen fick han gå på min vänstra sida, vilket var väldigt konstigt, men han gick med på det i alla fall. ;-)

RSS 2.0