Kramig vaccinering

Idag fick en lite busig Ricky gå in i stallet för att invänta Hampus och sedan veterinären. Han tyckte inte att han skulle gå bredvid mig, när man kunde studsa och busa bakom mig. :-P
 
När veterinären skulle vaccinera lade han armarna om Rickys hals och kramade om honom. Ricky var mycket nöjd över uppmärksamheten och märkte inte ens att veterinären vaccinerade samtidigt. ;-)
 
Sedan fick Ricky gå ut samtidigt som Hampus, men där behöver vi träna en del. När det är två hästar samtidigt blir Ricky ganska klättrig och låtsas inte alls om att matte håller i grimskaftet. Tror att några handhästturer kommer att göra susen. ;-)

9 månader

Idag fyller Grålle 9 månader! Jag tog in och mätte honom i lördags. Han var smidig att leda och hur cool som helst i stallet. Tills Ricky gick ut, då blev han lite bekymrad. ;-) Men inte värre än att jag kunde mäta honom till 122 cm. Han har bara vuxit en halv cm, men det känns skönt. Istället har han lagt det extra kraftfodret på hullet, så snart hoppas jag kunna minska kraftfodret igen.
 
Snygg är han, speciellt på det här kortet där han står i uppförsbacke och ändå blir en dm högre i bak. ;-)
 
 
Lurvigt huvud med söta små öron...
 
 
Hjälper matte med hönäten. ;-)
 

Buspojkar!

I söndags försökte jag fånga grabbarna när de lekte i snön. Det gick sådär... Ofta var Hampus i vägen och ville gosa, eller så hann jag precis missa när Ricky drog en repa eller Grålle studsade på bakbenen. Men några halvdana bilder blev det i alla fall.
 
Grålle kan trava!
 
 
På bakbenen...
 
 
Kaninen Ricky studsar genom hagen...
 
 

7 månader

I fredags fyllde Ricky 7 månader, så i lördags blev det promenad in till stallet och äta kraftfoder på box i väntan på mätning. Han skötte sig utmärkt vid promenaden, dels trasslade eltrådarna ihop sig vid grinden så han fick vänta på mig och dels tappade jag broddarna så han fick agera stöd när jag stod på ett ben. Han var lugn och stabil hela tiden, härliga grabben!
 
Han åt kraftfodret med god aptit och stod sedan stilla när jag mätte honom. Fick mäta om några gånger då jag inte trodde mätstickan. 122 cm är han nu, har vuxit fem cm på en månad... Tur att jag mötte upp med kraftfoder när jag började tycka att han tunnade ur lite, han behövde verkligen det extra fodret!
 
Just nu äter han 2,5 hg betfor, 2,5 hg Krafft Pluss Protein, 2 hg sojamjöl och 1,5 dl linfröolja uppdelat på två måltider. Han håller sig i bra hull på det, så vi fortsätter ett tag till. Även om han ser ut som en boll på fotot... ;-)
 
 

Ricky hänger på morsan

Sötaste busfröet...
 
 
 

Mål 2014

Som ettåringar handlar livet mest om att ha det bra. Om de inte är sålda till våren måste jag ta beslut om att flytta Ariel eller kastrera dem. Men än finns det några månader kvar att hoppas på försäljning.
 
Ifall de behålls kommer de aktiveras ungefär en gång i veckan och målen för året är:
 
  • Promeneras ensamma.
  • Gå som handhäst med Hampus eller Ariel.
  • Gå över bommar.
  • Vänjas vid bröstsele.
  • Vänjas vid bett.
  • Tömköras.

RSS 2.0