Tuffaste grabben!

I söndags var det äntligen dags för Grålle att få sig en promenad. Han kommer alltid med till grinden när jag tar ut någon annan häst och ibland när jag går ut själv står han och hoppas ivrigt att han skall få följa med. <3
 
Vi gick in i stallet först, där han fick kraftfoder medan jag kratsade hovarna. Kraftfodret (lusernhack, pelletsmineraler och en skvätt olja) får han bara som en belöning, så stallet skall kännas roligt. Nu är han i så pass bra hull att han inte får kraftfoder dagligen längre.
 
Han är så roligt vid hovkratsning nu, så fort jag börjar dra handen längs benet studsar han liksom upp med hoven. Hur smidigt som helst. :-D Det är dock fortfarande lite halvsvårt att stå med benet uppe så länge som matte vill, men han kämpar på. <3
 
Sedan gick vi på promened. Han har ett rejält klipp i steget, jag har lite svårt att hinna med ibland... Samtidigt vill jag inte hålla på och bromsa honom när han bjuder framåt så bra. Så jag försöker länga på mina ben lite extra istället. ;-)
 
Vi gick nedför Haldos backe och tränade att gå långsammare nedför. Väl nere finns det ett litet naturligt nedhopp, så givetvis tog vi oss nedför det. Grålle droppade nästan lika bra som en erfaren fälttävlanshäst, när vi sedan vände och tog det som ett upphopp blev han lite ivrig och travade efteråt. Men det var inga bekymmer att få honom ned i skritt igen, han kom själv på att matte inte var med. :-P
 
I uppförsbacken var han lite busigare, inte så att han gjorde något, men hade han fått bestämma hade han gärna sprungit uppför... Det märks att även de här korta promenaderna blir fullt tillräckligt med intryck för honom, så vi återvände till stallet där jagg klippte manen på honom. Den är verkligen bred, men på något vis så spelar det ingen roll hur jag klipper, den blir snygg ändå. :-D
 
Vi avslutade med att gå tillbaka till hagen med matte på "fel" sida, så han vänjer sig vid att ledas från bägge sidorna. Det var inga som helst problem och han var nöjd att få komma tillbaka till de andra igen.

Modig liten kille

Eftersom snön fastnat i isen så kunde vi ta oss en promenad i lördags. Först fick Ricky följa med in i stallet för lite kraftfoder och hovkratsning. Han vill tjafsa lite med fötterna fortfarande, så matte tjatar vidare. ;-)
 
Sedan promenerade vi mot Haldos backe. Vi hann dock inte många meter förrän vi träffade på den farliga fyrhjulingen som pappa parkerat, så då blev det frust och studs innan han så småningom vågade nosa på den. Som alltid är saker ofarliga när han nosat på dem och farliga igen när han ser dem på håll. ;-) Men han skötte sig riktigt bra och vi kunde promenera mer normalt än tidigare. Han hade stenkoll på var matte var och stannade på rätt ställe varje gång jag stannade.
 
Åter i stallet blev det manklippning medan han åt upp det sista av kraftfodret. Sedan var han på gränsen till busig på väg ut i hagen, men höll sig ändå i skinnet. Som belöning fick han därför rejsa runt i hagen med de andra, jag drev på med långpisken. Roligt att springa! :-D Han har dock inte världens bästa kondis, för han var den som flämtade mest av alla fyra.

Allt ligger på is...

Det är lite segt nu när isen ligger tjock utanför hagen och grabbarna inte kan aktiveras. Jag har busat med dem i hagen ett par gånger, men de skulle egentligen behöva lite promenader så de kan upptäcka världen.
 
I väntan på äventyr sover de... ;-)
 
 

Grattis Grålle 11 månader!

Han blir bara större och större den här grabben... I onsdags mätte jag honom till 128 cm, så snart är han C-ponny. Veterinären vaccinerade honom mot stelkramp också, så nu behöver han inte vaccineras på tre år. Någon dag framöver måste jag ta tag i influensavaccineringen också, men jag avvaktar så länge som möjilgt med den.
 
 

Nyverkade och utvilade

Igår kom hovslagaren, så alla hästarna fick vara inne i stallet i några timmar. Både Ricky och Grålle passade på att sova. Ricky låg utslagen hela tiden mamma Ariel skoddes och även en stund senare när Hampus skoddes. ;-)
 
 
Grålle nöjde sig med att halvsova, han vill gärna ha lite koll på vad som händer runt honom.
 
 
De uppförde sig bägge väl vid verkningen. Några flisor här och där i bägges hovar fanns det, men de fick ändå beröm för fina hovar. Ricky fick extra beröm för att han hade så snygg benställning, hoppas bara att domaren i Vetlanda tycker likadant. ;-)

Grattis Ricky 9 månader!

I måndags fyllde Ricky nio månader. Det är verkligen helt sjukt hur fort tiden går. Mätte honom i onsdags till 124 cm, så han har vuxit lagom mycket på en månad. :-)
 
Försökte ta någon bra bild i söndags, men det blev bara dåliga bilder. Här är den minst dåliga. ;-)
 
 
Sedan fick jag i uppdrag av en kompis att fota mina hästar och mig, men det var bara Ricky som förstod meningen med fotografering. ;-) Han placerade sig direkt på min axel och höll sig där i flera minuter. :-D
 
 
 
 

Några bilder

Just nu är det is överallt, så grabbarna får snällt hålla sig i hagen. Men förra helgen tog jag några bilder i alla fall.
 
Här har Grålle precis fått fnatt och rusat omkring för sig själv i hagen. När jag väl fick upp mobilen för att fota, så kom han fram till mig med vindrufsig pannlugg.
 
 
Här upptäckte de att jag hade en kamera och började fjanta sig som två tonårstjejer. ;-)
 

Den här bilden är från tidigare i februari, en trött Ricky...
 

RSS 2.0