Gå dit du vill matte, jag går här...

I lördags fick Ricky bröstsele och träns på sig och så gick vi ut för lite "tömkörning". Han var klockren första minuterna, jag kände verkligen hur stolt jag blev över honom. Sedan föreslog jag att vi skulle vända och då kom tjurga grabben fram igen. Det är så tydligt, han är nästan lite sto (precis som sin mamma är han!), och vill inte göra någonting bara för att. Jag måste argumentera bra för min sak. :-P
 
Så länge jag gör någonting som han tycker är kul (till exempel gå på äventyr) så följer han så glatt dit jag styr. Men så fort jag föreslår något som han tycker är tråkigt (till exempel vända hemåt igen) så blir det stora protester och han förstår inte alls vad jag menar.
 
Tror det börjar bli dags att utmana honom lite mer, med längre turer. Samtidigt så har vi ju bara ett par träningstillfällen kvar innan vintervilan, så jag får se hur jag gör. Antingen upprepar jag dagens lilla promenad, eller så vågar vi oss iväg på en lite längre sväng nästa helg.
 
Sista helgen i oktober blir det en sväng som handhäst med Hampus som avslut. Sedan väntar fyra månaders vila från mattes dumheter. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0