Hur man tar av en sele på bästa sätt

Igår hade jag tänkt ta med Ricky som handhäst när jag red Hampus. Men han var så trött, så trött där han stod i boxen, så istället lät jag honom vara där en timme medan jag red Hampus. När vi var tillbaka och Hampus var omskött, så hade Ricky piggat på sig igen. 
 
Tog ut honom i stallgången och selade på bröstselen. Det blev premiär för svanskappa, han brydde sig inte alls när jag tog på den. Tränsade och så grimman utanpå och så gav vi oss iväg. 
 
Gick runt gården, tycker det är onödigt med nya platser samtidigt som jag vänjer in ny utrustning. Han följde snällt med mig och stod stilla när jag ville, ända tills jag började gå i Haldos backe och träna att "smyga" nedför. Han blev så frustrerad! Tror det var en kombination av att svanskappan irriterade när han satte bakdelen under sig och att han inte fick skynda sig framåt i eget tempo. 
 
När frustrationen höll på att koka över, så försökte han sig på en egen lösning. Han lade sig ned och var på väg att rulla. :-P Jag fick upp honom direkt dock, men hade han fått vara ifred hade han försökt rulla av sig selen. 
 
 
Vi fortsatte nedför backen och vände sedan till en uppförsbacke där Ricky blev lite glad i hatten. Han höll sig dock på rätt ställe (dvs bakom mig) och när marken sedan planade ut kunde vi trava några snuttar. Jag vet inte riktigt hur, men han har lärt sig att S-ljudet betyder trav. Fascinerande hur lyhörd han ändå är...
 
Så vi växlade gångart några gånger innan han som belöning fick återvända in i stallet igen. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0