Konstiga idéer matte skaffat sig...

I söndags blev det ett kort men ganska förvirrande pass för Ricky. Han fick tränset på sig och så knäppte jag på tyglar för första gången. Ute på gården gick vi lite hit och dit, jag försökte få honom att följa tygeltagen när jag svängde, men det var absolut överkurs förklarade Ricky!
 
Han lyssnade riktigt bra på att stanna med röst och tygel, men att svänga var konstigt och det gick helt enkelt inte. ;-) Vi fick till några vändningar, men det var mest min kropp som hjälpte honom där. Tillbaka i stallet efter knappt tio minuter var han helt slut i huvudet. Han ser verkligen så söt ut när det blir kortslutning i hjärnan, det märks att han inte förstår och behöver sova på saken. 
 
Tror det kommer bli riktigt bra så småningom, jag tyckte att han verkade väldigt mjuk i munnen och lyhörd att följa handen, även om han inte helt förstod vad han skulle göra. Vi fortsätter med den här träningen tre pass till, innan det är dags för vintervilan. Tror det kommer göra Ricky mycket gott att få vila lite. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0