Större hovar

Igår verkades Rickys och Grålles hovar. De hade vuxit massor, vilket jag noterade redan för några veckor sedan. Men formen på hovarna hade hållit sig bra, bara en lite flisa på Rickys vänster bak hade gått. Skönt!
 
Ricky stod som ett ljus nästan hela tiden, höger fram som är hans krångelben var det enda som var besvärligt. Men vi gör framsteg och det är skönt. Vi diskuterade lite kring skoning inför Vetlanda och bestämde att vi skulle sko på framskor en skoperiod innan bakskorna, sedan får han ha skott runtom några veckor och så ryker de direkt efter Vetlanda. Bra plan!
 
Grålle var mera bråkig. Han kunde absolut inte stå på tre ben, så honom får jag jobba med mer framöver. Sedan har det ju inte blivit att jag hanterat honom särskilt mycket nu, jag har främst fokuserat på att få honom att gå upp i vikt. Men från och med nu blir det hovkratsning varje dag i stallgången innan han får sitt foder. 
 
M konstaterade att Grålle börjar få stora hovar. Vuxenhovar kallade hon det för, förmodligen kommer han få lika stora hovar som Hampus och det känns bra. Större hovar gör att de klarar av mer belastning. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0