Återigen fri

Igår fick Ricky följa med när jag red Ariel. Först gick han som handhäst, tills vi passerat vägen. Han var rätt så stökig, skulle bitas och trängas en del. När vi travade över vägen (sikten är inte den bästa, så jag försöker alltid trava) började han galoppera och istället för att bryta galoppen när Ariel saktade in till skritt, så galopperade han 4-5 språng på stället. Busfrö! :-P
 
Han drog inte iväg lika fort när han väl var lös som förra gången, men ville ändå gärna vara före mamma. Vi travade och galopperade en del och det märktes på honom att det var roligare, men också lite jobbigare. Vi red uppför berget och sedan hem via storgatan, så totalt blev det 5 km på en timme. Han var rätt trött på slutet, när han gick som handhäst igen, vilket betydde att han varvade busigheter med att vara lite sömngångaraktig. ;-)
 
Han var så söt när han fick syn på farligheter, då studsade han baklänges och smög sig sedan fram för att kolla. :-P Det var en vägskylt och en vägbom som var farliga. ;-)
 
Framöver kommer jag bara skritta Ariel när vi rider ut med Ricky lös. Målet är ju inte att han skall få upp flåset, utan att han skall stärka benstommen. Så då är det lugna turer som gäller, även om Ricky förstås kommer att fortsätta busa runt en del. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0