Totalt hjärnsläpp

Idag fick Ricky på sig selen (utan svanskappa och baksele) och så försökte vi oss på tömkörning. Men det fungerade inte alls. Först skulle han inte gå framåt. Sedan när jag fick honom att gå framåt genom att gå bredvid honom, så kunde han plötsligt inte stå stilla. För att därefter snurra runt några varv och sedan försöka rusa iväg... Han protesterade även mot vändande tömtag, så man kan säga att varken gas, broms eller styrning fungerade...
 
Fick sänka kraven rejält och först gå bredvid honom och leda honom en stund. Fokuserade på att få honom avslappnad och att faktiskt lyssna på vad jag sade. Sedan kunde jag gå vid hans sida och göra lätta tömtag, men det blev ändå en hel del protester. 
 
Han var framförallt frusterad över att jag satte gränser, att jag bestämde när vi skulle gå/svänga/stå stilla. Allmänt unghästtrots eller så har han helt enkelt glömt vad han tidigare kunnat. Oavsett, så fick han avsluta när han gjorde som jag bad honom, trots diverse protester medan han gjorde det han skulle. ;-)
 
Efter att han ätit sin gröt fick han gå ut igen och då gick han direkt in i ligghallen och dråsade ihop. Trött kille... Låg sedan helt utslagen rätt länge, så jag misstänker starkt att hans hjärna fick överslag och det blev för mycket helt enkelt. 
 
Nya tag på söndag, men då sänker jag kraven direkt och provar att jobba med honom i grimma och grimskaft bara. Vi har ju ingen brådska någonstans, förr eller senare kommer poletten trilla ned och då tror jag han kommer tycka det är kul att vara ute på äventyr med matte. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0