Slita sig loss...

I måndags red jag hem Ariel från Nyland med Ricky som handhäst. Det var ju tänkt att han skulle aktiveras lite i Nyland, när jag ändå hade paddock på gångavstånd. Men han lyckades slita sönder huden precis nedanför ögat, så han fick vara ledig och läka istället.
 
Han var rätt busig och uppspelt i början av turen hem, men när vi travat en lite längre sträcka så lugnade han ned sig. Ända tills vi började närma oss grusvägen hem och jag lät dem trava igen, då blev han så till sig så han stack iväg i galopp. :-( Fastnade med handen i longerlinan, så det blev ett tvärstopp för Ricky, men sedan kunde han ändå fortsätta, för longerlinan gick av. SUCK! Det var min longerlina som jag fick i julklapp 1994, som jag älskade så mycket för den var mjukare än de longerlinor jag senare stött på. Nåja, får väl köpa en ny...
 
Det var inga problem att fånga in honom igen och sedan höll han sig i schack hela vägen hem. Ovanligt lugn var han faktiskt, kanske förstod han att han gått över gränsen igen. 

Lite loj i snöre

Idag fick Ricky följa med Ariel som handhäst. Vi skrittade till Nyland och han skötte sig verkligen prickfritt. Gick i bredd när vägen var tillräckligt bred för det och bakom Ariel när det blev för smalt. Han var dock lite loj och trött, förmodligen för att det var varmare än på länge och han har redan satt rätt så mycket päls. 
 
Men efter 65 min skritt var vi framme och han kunde njuta i hagen med sin bästis Zack. <3

Visningsträning

Det börjar dra ihop sig! Mindre än en månad kvar till premieringen och vi har inte gjort många knop! :-S
 
Borstade igenom honom ordentligt idag och konstaterade att han är ruskigt smutsig. Men frågan är om det är nåogn mening att bada honom i september, när han fått en massa höstpäls... Får grunna lite på det. 
 
Visade även vid hand idag, han står stilla så snällt, blir så himla stolt över honom! Sedan skrittar och travar han bra på rakt spår, så jag tror han kommer sköta sig alldeles utmärkt på premieringen. Men då är det förstås en massa annat spännande som lockar, så vi får se hur det går. ;-)
 
Mattes prins var han idag i alla fall. <3

RSS 2.0