Okej då, men det är tråkigt morsan...

Idag blev det longering igen. Eftersom det tar ganska mycket på Ricky att gå till och från ridbanan, så testade jag idag att longera på min gård. Det är inte optimalt då det lutar lite och är inte inhägnat, men så länge vi håller oss till skritt fungerar det.
 
Fick börja i vänster varv med att skritta runt mig. Efter ett par påminnelser i kapsonen började han faktiskt förstå vad ptro betydde. Framsteg!!! Efter några varv var det tydligt att han förstod vad jag menade, men han var noga med att markera hur sjukt tråkigt det var att stanna. ;-)
 
Bytte varv och först förstod han inte att ptro betydde samma sak i höger varv. Men efter en korrigering så trillade poletten ned och han kunde stå stilla även i höger varv. Så himla skönt att han är så lättlärd ändå! :-) Sedan att han inte alltid VILL göra det jag säger åt honom, det är en annan femma. :-P
 
Om underlaget fortsätter att vara okej, så tänker jag gå till ridbanan till helgen och longera på lite större volt + testa trav. Eftersom han nu förstått vad ptro betyder. :-)
 
Planen är att jobba på fram till årsskiftet (om underlaget tillåter) och sedan får han vila januari-mars istället. Tror det blir bättre, speciellt som det var just januari-mars som underlaget var värdelöst i år...
 
Nästa år är planen att sko honom fram i samband med att han går på vintervila i november och sedan sko honom även bak i januari, så vi kan rida (!) från januari och framåt. Känns helt vansinnigt att tänka så just nu, men det kommer ju hända ganska mycket med honom under det kommande året. Roligt, roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0