Summering av 2015

Januari
 
 Ricky vilade i januari och hade det allmänt skönt. 
 
 
Februari
 
Ricky fortsatte att vila. Eftersom han inte fick dispans för att visas i Wången för godkännande, så bokade jag tid för kastrering. Det blev ett turbulent avslut på månaden, då Rickys "extrapappa" Hampus fick somna in. 
 
 
Mars
 
Ricky kastrerades i början av månaden. Ingreppet gick bra, förutom att han tappade i hull en del. Hans bästis Grålle såldes och Ricky fick återförenas med sin mamma efter knappt ett års bortavaro. Han kände igen henne direkt och skulle dia. ;-) Jag tömkörde honom ett pass, vilket han tyckte var väldigt roligt. 
 
 
April
 
Tragglade på med promenader några gånger, då Ricky tydligt visade att han inte var redo för tömkörning. Sedan testade jag även att ha honom lös när jag red ut på Ariel, det fungerade riktigt bra. Tre sådana pass hann vi med, mellan 3,5-5 km långa. 
 
 
Maj
 
Veterinären kom ut för tandkoll och vaccinering. Ricky hade vargtänder, så vi tog ut dem så han slipper ha besvär av dem i framtiden. Sedan lasttränade vi en gång och det var skoj så länge det fanns hö. ;-)
 
 
Juni
 
Ricky fick följa med på tre uteritter lös, han tycker det är så skoj, speciellt när det går att beta ibland. Jag tränade visning vid hand, vilket han gjorde riktigt bra. I slutet på månaden flyttade han till Nyland då Ariel och jag skulle iväg på läger. Han trivdes genast med tinkern Zack, medan kallblodstravaren Dollar var lite läskig. :-P Jobbade två pass på ridbanan, ett med löslongering och ett med löshoppningsdebut. Det var så roligt, tyckte Ricky!
 
 
Juli
 
Provade tömkörning igen, men det vill fortfarande inte fungera. Ricky åkte hem från Nyland igen, hur lättlastad som helst. :-) Vi testade att jogga ihop och det gick jättebra, han var mycket mer lyhörd än jag trodde han skulle vara. När vi var i Nyland över en helg så fick han löshoppa igen, vilket var superskoj. Sedan fick han gå som handhäst hela vägen hem, det gick över förväntan. 
 
 
Augusti 
 
Blev en lugn månad. Visningstränade en gång och så fick han gå som handhäst till och från Nyland. 
 
September
 
Förberedde inför premieringen med helbad. Ricky är fortfarande rädd för vattenslangen, så vi tog det stegvis och jag använde mig mest av vattenhinkar och svamp. Ricky skötte sig helt prickfritt på premieringen, både lastning, åka transport tre timmar, stå i okänd box och själva visningen. Jag var så nöjd med honom och som grädde på moset fick han 40 poäng och blev klass 1. Underbara häst! Vi tragglade sedan lite tömkörning och testade även att longera när jag tog med honom till Nyland i transporten. Han är precis så lättlastad som jag hoppades på. :-)
 
 
Oktober
 
Fick ta det lugnt då jag hade noll ork för det mesta. Fick en ny kompis då welsh mountainstoet Sunny flyttade in i flocken. Ricky blev kär. :-) Testade dock att tömköra ett pass, men det blev återigen fiasko. Bestämde mig för att det var dags att ta tag i Rickys utbildning nu, han är ändå 2 ½ år...
 
November
 
Promenerade ett pass där jag avslutade med tömkörning, det gick helt okej. Hittade äntligen ett bett och en nivå på bettet som fungerade. Vi longerade ett pass på ridbanan, då upptäckte jag att Ricky inte lärt sig förhållande rösthjälper ännu...
 
 
 
December
 
Hann longera ett pass till, där Ricky började förstå förhållande rösthjälper, sedan kom veterinären för att ta ut en rotrest från vargtanden i vänster överkäke. Dagen efter hade Ricky ett aktivt överben, så det fick bli vila resten av året.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0