Påklädd promenad

Äntligen är det dags att sätta igång Grålle! Vi började i stallet med att bekanta oss med benskydd. De var väldigt läskiga, framförallt när jag skulle ta på dem... Fick ta det väldigt lugnt och visa vad jag gjorde. Han viftade lite med benen, men med tålamod så stod han så småningom stilla så jag kunde justera knäppena lite. Sedan var det som om han glömde bort dem helt. ;-)
 
Tog på selen och kunde ganska snabbt konstatera att den är för liten... Nåja, den dög för att promenera med idag, även om jag får klura på ifall han skall få syntetselen eller läderselen framöver. Å ena sidan är läderselen säkrare (om man skulle behöva skära loss honom), å andra sidan är syntetselen lättare och det är en fördel när han är så pass liten som han är nu. 
 
 
Eftersom han var lite fånig med benskydden tyckte jag det fick räcka med nyheter, så inget träns på idag utan vi nöjde oss enbart med grimma. Gick ut och gick ett varv runt gården. Det var sååå roligt tyckte Grålle... Han hade gärna promenerat lite snabbare än mig, men istället blev det tråkig träning i att stanna samtidigt som matte och backa om man stannade för sent. Kunde han himla med ögonen skulle han gjort det. ;-)
 
Efter ett varv utan några bekymmer så fick han trava några meter innan jag tyckte det räckte för idag. Det var ändå nästan tre månader sedan sist. Vi gick in i stallet och tog av alla grejer. Benskydden var inte alls otäcka längre, så det känns bra att han är tydlig med vad han tycker, men ändå vänjer sig snabbt. 
 
På torsdag hoppas jag kunna ta en handhästtur med honom. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0