Duktig handhäst

Igår red jag hem Ariel från Nyland, med Ricky som handhäst. Han har ju tidigare fått gå lös när jag rider Ariel, men jag ville testa hur han skulle bete sig om han var handhäst hela turen. Vi red 6,3 km på 75 minuter och Ricky skötte sig exemplariskt! 
 
Han var lite trött redan när vi började, tror att han och Zack lekt ganska våldsamt de här dagarna... Men han lyssnade bra både när jag bad om mer skritt och när han skulle lugna sig. Han höll sig på rätt ställe nästan hela tiden. Däremot var hans mamma inte så lätt att rida, så fokuset på Ricky var rätt litet. ;-)
 
Hemma igen verkade han nöjd med att få gå ut i hagen, men skall vi orka med premiering om en månad är det nog bäst vi ökar på konditionen...

Löshoppa kan jag!

Eftersom Ricky är på kollo i Nyland några dagar (Ariel är där på ridläger) så passade jag på att ta med honom till ridbanan idag. Han fick beta medan jag byggde upp hindren. Först bara bommar, men så småningom två koppelräck på 30 och 40 cm. 
 
Ricky visste precis vad han skulle göra. Även om han inte var helt övertygad att han var tvungen. ;-) Tog några gånger för honom att verkligen inse hur kul det är med löshoppning, men sista gången han kom på hindren sprang han parallellt med infångaren åt fel håll, vände sedan snävt runt den och hoppade serien. :-P Kan ju inte precis klaga på hoppinstinkten då. Massor med beröm och så nöjde vi oss där.
 
Vi hoppar just nu mest för att få in vanan och att han skall få ha lite skoj. Får se om vi satsar mot treårstest nästa år eller om jag tycker att han är för omogen. 
 
Här chillar han med Dollar (kallblodstravare) och Zack (tinker) i hagen. 
 
 

Löparpartner!

I torsdags gav jag mig iväg längs Storgatan med Ricky. Hade kapson och longerlina, så jag hade lite marginal ifall han skulle få frispel. ;-)
 
Vi varvade promenad med jogging och löpning. Ricky var enormt lyhörd för mitt kroppsspråk, men även för rösten. Han anpassade sig perfekt till mitt tempo (förutom när jag joggade långsamt, då hade han svårt att välja mellan snabb skritt och smygtrav) och var enormt lättsam att ha med sig.
 
Det gör vi om snart! :-D Däremot måste vi välja gräsunderlag, hans fötter klarar inte riktigt av gruset. Jag känner inte för att sko honom redan...

Hemma igen!

Igår åkte Ricky och Ariel hem till Hammar igen. Tre veckor har Ricky varit på kollo och busat med fyraåriga Zack. Men det är förbaskat skönt att ha dem hemma igen!
 
Hann knappt lägga grimskaftet över halsen förrän Ricky glatt stegade in i transporten. Hoppas verkligen att han fortsätter att lasta sig själv. :-) Sedan hemma igen fick jag locka lite på honom innan han ryggade ut, men det är skönt att han inte har bråttom ut. Mycket duktig kille! <3

Vill inte!

Igår var Ricky billig... Eftersom han var svettig av värmen tänkte jag försökte introducera vattenslangen för honom, men han hade bestämt sig för att den var läskig och absolut inte gick att vara nära. Han har inte panik, utan vill bara inte vara med, så han backar långsamt bakåt (trots att jag smackar och driver bakom honom) tills någonting går sönder... Första gången var det grimman och andra gången fästet. :-S
 
När jag blev arg på riktigt och höll fast honom själv, då kunde han plötsligt stå stilla medan jag spolade (med svag stråle) först bredvid honom och sedan på frambenet. Suck!
 
Tänkte binda fast honom ordentligt någon dag framöver och prova med vatten i hink istället, så vi tar det lite mer successivt. Han måste ju vara ren till premieringen... 

Va? Vadå? Svänga?

Eftersom Ricky visat prov på mognad, så testade jag tömkörning idag igen. Började med att han fick busa av sig lite lös på ridbanan, men det blev mer äta längs kanterna än bus. ;-)
 
Lånade hans mammas sidepull och tömkörde i, eller snarare så gick jag bredvid honom med en arm över ryggen för att kunna styra lite som tömkörning. Men det fungerade inte alls. Han förstår fortfarande inte vad jag vill när jag ber honom svänga, utan tjurar ihop och vägrar bara att gå framåt. 
 
När jag väl fick honom att faktiskt ta min drivning till att gå framåt, stanna och gå framåt igen (vilket satt låååångt inne), så nöjde jag mig och promenerade med honom hem igen. Vi får helt enkelt avvakta lite längre med tömkörningen. ;-)

RSS 2.0