Löshoppningsdebut!

Idag fick Ricky gå till ridbanan och roa sig. Släppte lös honom medan jag byggde upp ett hinder, han passade på att äta gräs längs kanten. ;-)
 
Bad honom trava över en bom, hade ingen avspärrning utan endast en bom som infångare. Han gjorde uppgiften galant och verkade mycket nöjd över att få beröm. :-) När han tagit bommen två gånger i trav lade jag upp en bom på 30 cm och bad honom komma igen. Han galopperade självmant emot, sög verkligen tag i hindret och hoppade. Så duktig kille! Avslutade där, jag vill inte gå för fort fram, utan behålla den positiva känslan. :-)

Löslongering på ridbanan

Det gäller att passa på och utnyttja ridbanan medan jag har den på gångavstånd, så idag gick jag dit med Ricky. Han var helt obrydd att lämna de andra hästarna, men tyckte det var läskigt att gå genom grinden. Misstänker att han gått mot tråden och fått sig en rejäl stöt. Men igenom kom vi efter en liten stund, sedan höll han sig nära mig hela vägen till ridbanan.
 
Han är verkligen valack nu... När jag släppte honom gick han stillsamt omkring och kollade läget. Luktade lite på underlaget och tittade på hästarna som gick bredvid ridbanan...
 
Jag använde mig av kroppspråk, röst och dressyrspö för att prova lite jobb. Han svarade upp riktigt bra, har inte helt förstått att drivning bakom honom alltid betyder fortsätt framåt, men han reagerade nästan alltid på rätt sätt. Så skönt att få ge honom beröm, annars brukar jag ju mest få gräla på honom. 
 
Höll sig automatiskt på en volt runt mig, vilket ändå visar att han vill vara i min närhet och göra det jag vill. Så härligt! Vi nöjde oss när han rört sig i alla gångarter i bägge varven. Halt var lite svårt dock, så vi får fila mer på vad ptro egentligen betyder. ;-)

Nya vänner

Igår flyttade Ricky och hans mamma till Nyland. Ariel åker iväg med mig på läger i sex dagar och jag tyckte det var bättre för honom att ha sällskap under de dagarna. Så de släpptes ut med Dollar och Zack igår, så Ricky är trygg i nya flocken innan mamma försvinner nästa lördag. 
 
Dollar brydde sig ingenting om nya hästar, men Zack och Ricky tog en diskussion om vem som egentligen bestämde. Mycket nyttigt för Ricky! Eftersom Zack är äldre så är det helt rätt att han sätter Ricky på plats. ;-)

Intervallträning i backe...

Idag fick Ricky följa med Ariel och mig lös. Han körde ett helt eget intervalltänk, där han varvade att beta med att galoppera ikapp oss. Kruxet var bara att vi red i rätt backig terräng och längre än någonsin tidigare (8 km), så orken tog slut halvvägs hem för Ricky... :-P
 
Han fick följa med på släp som handhäst istället, med glada tillrop från mig när han började sacka. Det fungerade hjälpligt, så pass att vi tog oss hem i alla fall. ;-)
 
Totalt var vi ute i 1 h 50 min så det blev en rejält mycket längre tur än vanligt. Men framöver får han gå med som handhäst istället, så han inte blir för trött.

Helt okej vid hand

Igår inledde vi träningen inför premieringen i september. Tog bara grimma och grimskaft, det här passet var mest för att checka av hur mycket vi behöver träna.
 
Började med att ställa upp honom korrekt. Det var helt ok, tyckte han och han kunde stå stilla så länge jag ville. Justerade ställningen ett par gånger och han svarade upp bra.
 
Sedan skrittade vi och travade ett par gånger fram och tillbaka. Det var inte heller något problem, han svänger dock ut baken lite i trav, så det behöver vi korrigera. 
 
Men jag är så nöjd med hur han skötte sig. Kanske har han börjat mogna lite i huvudet? Vi hinner förmodligen med ett pass på träns innan vi flyttar till klubben i två veckor. Rickys mamma åker bort med mig i sex dagar och jag tycker inte det är juste att han skall vara ensam då, så han skall få träffa ett par nya kompisar. :-)

Ricky 2 år!

Ja, tänk vad tiden går fort! Nu är det två år sedan jag hjälpte Ricky till världen. Idag blev det verkning av hovar samt mätning. Hovis var snäll och höll honom så jag kunde fotografera, men bilden blev ändå inte den bästa. ;-)
 
Han mätte 139 cm i manken och 140 cm i korset. Nu blir det ingen mer mätning förrän i officiella sammanhang, eventuellt på premieringen i september, annars blir det på treårstestet nästa år. Jag älskar honom oavsett hur stor/liten han blir. <3
 
 

Säker på foten

Igår fick Ricky följa med Ariel ut. Vi red längs skoterleden och så uppför nya grusvägen som verkligen är brant! Trodde att Ricky skulle vara tröttare än han var, men han susade förbi oss i galopp ett par gånger. ;-)
 
Hemvägen tog vi en lite besvärlig väg, med mycket stenar och rötter samtidigt som det är ganska brant nedför. Inga bekymmer för Ricky, han joggade nedför i perfekt balans. :-D Det är så himla härligt att kunna ha med honom ut såhär, så får han röra sig ordentligt men på sina egna villkor.
 
Totalt var vi ute i 70 minuter och sträckan blev 5,6 km. 

Snygging!

Ja, jag är fruktansvärt partisk, men jag tycker att han börjar bli förbaskat snygg i kroppen. Det skall bli så spännande att höra vad domarna säger i september. Men då är det bäst vi fortsätter med turerna ihop med Ariel, så han inte får för mycket gräsmage i sommar. ;-)
 
 

Fri som fågeln

Igår fick Ricky följa med när jag red ut på Ariel. Han var som vanligt ett monster innan han fick vara lös, stod på bakbenen två gånger och tyckte att jag var en tråkig matte. Men jag föredrar att ha honom fastsatt tills vi passerat den trafikerade vägen... ;-)
 
Resten av turen skötte han sig prickfritt. Oftast hamnar han på efterkälke för att han står och betar, så då kommer han i full fart ikapp och förbi, för att sedan hitta en ny god grästuva att fastna vid. ;-)
 
 
Vi red knappt 6 km på en timme, Ricky var rätt så trött efteråt. :-P Men han var duktig och kom på inkallning och sedan fick jag praktiskt taget släpa honom sista biten hem. Trött kille... Det är så härligt att kunna ha honom lös och låta honom stärka kroppen i frihet. 

RSS 2.0