Stanna är onödigt

Igår gick vi till ridbanan och longerade. Ricky var väldigt studsig på vägen dit, han stod på bakbenen en gång och kastade sig i sidled några gånger. Men jag hade kapson och longerlina, så då är det bara att ignorera honom och fortsätta gå så skärper han till sig så småningom. :-P 
 
Staketet är nu klart på ridbanan, vilket gör att jag känner mig mycket tryggare när jag jobbar Ricky. Visst skulle han rent teoretiskt kunna hoppa över staketet om han kom lös, men jag tror ändå inte det kommer hända. Igår jobbade vi i ett hörn av ridbanan med att skritta på liten volt runt mig. 
 
Vi började i vänster varv (som vi longerade i sist) och det gick riktigt bra. Några protester och försök att dra iväg, sedan accepterade han sin uppgift. Däremot var han totalt ointresserad av att stanna, lyssnade inte på rösten och inte heller när jag tog i linan. Helt klart ett förbättringsområde!
 
Bytte sedan varv och det var helt klart lite förvirrande första varvet, men sedan var han med på att man skulle skritta lugnt även i höger varv. :-P Fortsatte traggla med halterna, men det var så svårt och mycket lättare att bara minska tempot lite i skritten. ;-)
 
När han gjort ett par hyfsade halter var jag nöjd och vi gick hem igen. Mycket lugnare häst på hemvägen, det märktes att han var mentalt väldigt trött. Sötpojken, hoppas underlaget fortsätter vara okej så vi kan longera fler gånger framöver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0