Helbad

Igår kväll blev det bad av Ricky ändå. Han var så ruskigt smutsig, så det var enda lösningen kände jag. Dock använde jag mig endast av vatten i hink och svamp, så han behövde inte stressa upp sig inför vattenslangen. 
 
Schamponerade hela hästen förutom svans och huvud. Han var skeptisk till det hela, men tyckte ändå att det var ganska mysigt att få massage. 
 
 
Sedan tog det ganska många vattenhinkar innan allt schampo var borta. Han var dock inte ren för det, utan sköljvattnet blev fortfarande skitigt. Tror det är den täta höstpälsen som gör att smutsen kryper längre in och blir svårare att bli av med. Men det fick duga med en schamponering, tålamodet började ta slut för grabben och varmvattnet var också nästan slut. ;-) 
 
 
Torkade honom hyfsat torr med handduk, det var populärt! Sedan sprayade jag på massor med glansspray, vilket han tyckte var läskigt, men han gick med på det lite motvilligt ändå. Det tar sig!
 
Han fick stå i stallet en timme med ylletäcke och torka, sedan släppte jag ut honom i hagen och hoppades att han skulle hålla sig ren i ett halvt dygn...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0