Lastträna typ

Nu börjar snön så sakteliga försvinna. Ricky fick därför följa med mig till transporten för lastträning. Det var ändå sju månader sedan sist, så han kanske helt glömt bort vad som gäller. 
 
Ricky var väldigt ivrig när han fick syn på transporten... Så pass att jag nästan inte hann slänga grimskaftet över halsen förrän han traskade uppför rampen och in i transporten. <3 Jag stängde dörren och gick fram för att prata lite med honom, men han var fullt upptagen med att äta hösilage. ;-)
 
Gick runt igen och öppnade dörren igen, men Ricky ville inte gå ut. Provade att peta lite med spöet i sidan, men då försökte han gå fram istället. Vill INTE ha en häst över bommen. Så jag lockade på honom istället och då ryggade han faktiskt ut. Berömde massor, så gick vi ett varv runt innan jag skickade in honom igen. Inga problem, raka vägen in direkt. Duktiga killen! Stängde dörren, gick fram igen och tog den här gången bort hösilagepåsen. Då var det inga bekymmer att få honom att rygga ut igen. 
 
Klapp och beröm, förhoppningsvis kommer vi kunna åka iväg någonting den här veckan. :-)

Snökaos

Jaha, då kom vintern igen. Inte vad jag ville precis, så Ricky vilar vidare. Igår när det snöade på tvären envisades jag med täcke på hästarna, det var inte nödvändigt enligt Ricky. ;-)
 
 

Vilar vidare

Jag kommer inte riktigt igång med Ricky. Vet inte vad det är som bromsar mig, men så ser iaf läget ut just nu... Ricky själv vilar sig i form... Mätte honom häromdagen och då var han 143 cm. Herregud!
 
 

Precisionsryggning

I torsdags tänkte jag göra någonting med Ricky, men min fot gör ont igen. Så frustrerande, när det äntligen började kännas som vi kommit igång med träningen. Längtar tills jag kan åka iväg med transporten till Nyland, men det dröjer några dagar till, dragbilen måste byta avgassystem först...
 
Det blev därför bara lite pyssel med Ricky. Han envisas med att nafsa när jag borstar honom, så jag provade en enkel lösning på problemet. ;-)
 
 
Dock har jag funderat lite och kommit fram till att han nog är håröm, så jag ska testa att borsta med en mjukare borste, så får vi se om han slutar klia tillbaka...
 
Jobbade sedan med lite allmän förflyttning, han blir (precis som sin mamma) lätt överentusiastisk, så när jag ber honom flytta höger bak ett steg, så flyttar han bakdelen tre meter åt sidan... Vi jobbade med att komma mellan skaklarna på vagnen och till sist fick vi faktiskt till det. Sedan fick han som belöning kolla in vad vi egentligen hade varit. ;-)
 
 

Följsam överallt

Idag tog vi oss en promenad igen. Ricky behöver bygga muskler och jag behöver bättre flås, så vi gick helt enkelt nedför och uppför Haldos backe tre gånger. Nedför var jag noga med att Ricky skulle sätta bakdelen under sig och gå långsamt i balans. Såååå tråkigt tyckte Ricky, men han gjorde ändå det jag bad honom göra. <3
 
Nere hos Haldo passade vi på att hoppa nedhoppet (de har en nivåskillnad på ett ställe som är som en minibank), vända och hoppa upphoppet. Ricky klev de flesta gångerna, men en gång hoppade han faktiskt uppför, så kanske blir det hopphäst av honom till slut. ;-)
 
I uppförsbackarna försökte jag få honom att verkligen jobba genom kroppen, men det var väldigt jobbigt, så han försökte slippa undan...
 
Sista gången gick vi hela vägen ned till gambyggaren, kollade in den stora lägdan som är där och busade lite i en av uppförsbackarna. Ricky var så härlig att promenera med, han följer mig hela tiden, stannar när jag stannar och börjar gå när jag går. Alltid i rätt position i förhållande till mig. <3
 
Som jag älskar den här hästen! Jag begriper bara inte hur jag ska klara av att vänta ända till september med insittningen. :-P

Spontan promenad

Igår fick jag ett ryck och gav mig iväg på promenad med Ricky. Det har äntligen börjat bli isfritt, iaf gamlandsvägen går att gå på helt okej. Ricky var pigg som en spigg, men höll sig faktiskt på marken hela passet. :-) Vi gick till vägen tog slut och så vände vi hemåt igen. Han hade sitt älskade micklem på sig och var mycket nöjd med både träns och bett. Så skönt!
 
Vi mötte grannarna på hemväg, så han fick träna på att stå stilla en stund medan vi pratade. Det tar sig, även om framstegen är lite långsammare än jag vill. Ricky hävdar att matte har noll tålamod med honom, han tycker ju att det är roligare när det händer något än när man ska stå stilla. ;-)

En tand mindre

I fredags kom F förbi och kikade på Rickys framtand. Jag upptäckte för ett tag sedan att han lyckats spräcka den. Ena halvan hade lossnat, men andra halvan satt fortfarande kvar. Det såg inte infekterat ut, men eftersom F ändå var i krokarna så fick hon kolla också. 
 
Eftersom det var en mjölktand som ändå skulle lossna ganska snart, så tog F bort den så inte den permanenta tanden skulle bli påverkad. Ricky fick lugnande och blev som vanligt helt groggy. :-P Han fick stå i boxen och piggna till ett par timmar. Sedan var han som vanligt igen, fast med en söt glugg. :-D

RSS 2.0