Ännu mer framsteg!

Jag har funderat lite över Ricky och insett att han nog skulle fungera bättre med flera pass på raken, än att det blir varannan dag som varit planen hittills. Dessutom är det dags att han är lika högt prioriterad som Ariel, vilket innebär att de dagar jag schemalagt honom går han först och Ariel får vara ledig ifall jag inte orkar med bägge samma dag.
 
Så därför blev det tömkörning idag med. Jag tyckte att Ricky var lugnare i stallet redan, jag fick inte alls säga åt honom lika mycket. Igår var det en del bita i grimskaftet och glömma hur man lyfter hovarna, idag fick jag säga åt honom en gång för grimskaftet och hovarna var han superbra med. :-)
 
Tränsade med nya micklemtränset, men fick justera lite då bettet hamnade något långt ned. Bara bra dock, det gjorde att sidostycket hamnade ännu mer på rätt plats och jag kommer inte behöva ändra sidostycken när jag använder tränset på Ariel, utan bara byta bettet. Smidigt!
 
Tog på selen och ordnade med tömmarna. Sedan gick vi ut i solen. :-) Ricky skötte sig så bra idag! Först gick vi ett varv runt gården, det gjorde han klockrent. Visst är han lite ivrig i halterna och vill inte stanna, men det blir bättre och bättre.
 
Sedan gick vi upp på min gård och längs lilla grusvägen. Vi gick ju den vägen igår, men inte med Ricky först. Han skötte sig superbra men ville inte vända, så där fick jag trassla lite med tömmarna. Likaså när vi skulle ned från min gård, det var så skoj, så han ville inte vända dit jag ville och trasslade in sig lite. Men ingen panik idag och hela tiden en väldigt positiv häst som lyssnade på matte.
 
Dagens pass blev mycket kortare, bara tio minuter, men så skötte han sig suveränt också! Imorgon hoppas jag att vi ska kunna gå hela vägen till ridbanan och tillbaka... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0