Löshoppa riktigt

Idag åkte Ricky och jag på äventyr! Lastade in en glad kille i transporten, han var lite ofokuserad då det hände spännande saker bakom honom (pappa + bror med familj höll på och pratade vid en traktor), men han gick ändå på direkt. Stod lugnt hela vägen till Ammer (en dryg timmes färd). Väl där fick han stå och äta i transporten medan jag gick in i ridhuset och byggde bana ihop med de andra som skulle löshoppa. 
 
Lastade ur Ricky och tog med honom in i ridhuset. Vi gick runt ett par varv utanför löshoppningsbanan först, sedan fick vi gå ett varv där inne. Ricky var nyfiken men lugn. Släppte honom och övade lösgalopp. Det gick sådär. Ricky är ju inte jättevan vid pisk och har aldrig galopperat runt en bana tidigare. Han föredrog att trava med stora kliv. :-P
 
Sedan började vi med två små koppelräck, som vi successivt höjde upp och så småningom blev det andra hindret en oxer. Jag tyckte att Ricky tog sig an uppgiften på ett bra sätt och han stod lugnt medan vi ändrade hinder. Han var i framförallt hjälphindret några gånger, men rev ingenting. När vi slutade var hjälphindret på 55 cm och oxern på 70 cm, vilket kändes som klart godkänt första gången. :-) Jag hoppas vi kan åka och träna fler gånger. 
 
Ricky tog med sig lite färg från hjälphindret. :-P
 
 
Sedan fick han stå ett par timmar i en lånebox och sova. Han hade hösilage att äta också, men det tog snabbt slut... ;-) När de andra hästarna blivit löshoppade, allt material bortplockat och vi hade fikat, då var det bara att mocka (Ricky hade bajsat tre gånger!) och lasta. Han var lite väl intresserad av hästarna i hagen bredvid transporten, så han ville inte gå in. Fick dutta med spöet på rumpan lite lätt, då traskade han snällt på. Stod återigen helt stilla när vi åkte. 
 
Hemma ryggade han ut lugnt och följde med mig till hagen. Hann dock knappt ta av grimman innan han ramlade ihop i en trött hög. Söta pojken! <3
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0