Rösthjälper

Igår möttes jag av den här synen när jag skulle ta in Ricky från hagen...
 
 
Men efter att jag satt mig ned bredvid honom och läst lite i mobilen, så vaknade han. Han ville ju veta vad jag gjorde för spännande. ;-)
 
Tog med honom till skötselplatsen där han faktiskt stod helt okej medan jag borstade och kratsade hovarna. Sedan fick han micklemtränset på sig (med bett) och så gick vi iväg till ridbanan. Han stannade ett par gånger och kollade in "farligheter", men han kändes mycket lugnare än tidigare. Hoppas att det håller i sig. :-)
 
Framme vid ridbanan blev det longering först i vänster varv. Checkade av att han kunde skritta och göra halt på mindre volt, sedan testade vi trav för första gången. Det märks att han inte är särskilt invand på rösthjälper än, för han förstod inte alls vad han skulle göra. Men successivt började han förstå och kunde då trava lite längre sekvenser, en gång tom ett helt varv. :-)
 
Bytte sedan till höger varv och då blev det hjärnsläpp för honom, så vi jobbade mest i skritt med att faktiskt hålla volten. Men några meter trav blev det också. Jag var så nöjd med att det inte kom några protester, utan att han verkligen bara var osäker på vad jag egentligen ville, så jag avslutade där och så gick vi hem. 
 
På hemväg var han superduktig, blev rädd för en grej men studsade till och stod sedan stilla medan jag pratade med honom. <3 Så enorma framsteg för oss, även om rösthjälper är någonting vi måste nöta mycket mer framöver. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0