Mentaltester - fyll i enkäten!

Fjordavel generellt / Permalink / 4
Så har någon äntligen insett nyttan av att testa hästens temperament på ett mer objektivt sätt.

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=458144

Gå in på sidan och fyll i enkäten, ju fler fjordmänniskor desto bättre mentaltest för oss! :-)
 
Jag hoppas att det blir obligatoriskt för hingstar som skall verka i aveln och att så många sto- och valackägare som möjligt gör testen.

Jag skrev om det redan 2007, så låt oss hoppas att det snart blir verklighet:

http://habina.blogg.se/2007/october/mentaltester.html
#1 - - Janina:

Men jag undrar hur mycket testet hade att göra med hästens mentalitet? De få frågorna kring hästen tyckte jag inte ger något rakt svar eller missuppfattade jag enkäten?



Jag vill se Mentaltest in action! :D Som tyskarnas GHP!

#2 - - Ellinor Karlström:

Nej, det här testet var för att utröna hur olika människor uppfattar hästars mentalitet. Alltså för att försöka få till ett så standardiserat mentaltest som möjligt. Nästa steg blir att utforma själva mentaltestet med olika övningar, men det dröjer. 2013 fladdrar förbi i mitt minne, men jag kan kolla i Ridsport när jag kommer hem.

#3 - - Janina:

Då fattar jag :) Men bra att de tar med det i beräkningarna då, det stod inget alls hur tanken kring ett genomfört Mentaltest ser ut än så länge? Ska det ridas/ ledas eller ska man själv bedömma sin häst? det kan ju blir hur som helst, hoppas det blir klart snart :D

#4 - - Ellinor Karlström:

De har ju hundarnas mentaltest som förebild, så min förhoppning är att jag som ägare skall leda hästen (kanske skall den vara lös vissa partier?) och en oberoende domare dömer. Skall bli så kul att testa!

Till top