Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Eufori

Kategori: Ariel

Var inte särskilt pepp på att rida idag, men eftersom jag är ledig och det faktiskt var sol (men nysnö (!) och -3 grader) så sa jag åt mig själv att skärpa mig och faktiskt rida. 
 
Ariel var ungefär lika mycket pepp som mig, men så är hon väldigt ofta en spegel av mitt humör. Vi skrittade fram ute och sedan blev det markarbete på ridbanan. Successivt blev jag allt mer positiv och vips hade vi hoppat trestuds + oxer. Extremt ringrostig så jag kom efter i sprången men tack vare världens bussigaste häst så tog vi oss ändå igenom. Hon är min pärla!
 
Tog sedan serien två gånger till, så jag faktiskt RED genom serien. Allt eftersom kom känslan tillbaka och därför vågade jag mig på att avsluta med att travhoppa grinden två gånger. Första gången fuskade fröken genom att ta ett galoppsprång precis innan och bjöd sedan på ett riktigt härligt språng. Sådär så jag skrattade efter hindret. 
 
Andra gången såg jag till att hon verkligen kom i trav och herrejösses så hon hoppade! Det är en helt, helt otrolig känsla. Jag tror att det är en kombination av att hon verkligen hoppar genom kroppen, med ett rejält avstamp, ett språng med ordentlig ryggverksamhet och att hon har så oerhört mycket hoppglädje.
 
Jag var helt bubblande euforisk när vi skrittade hem och funderade på varför i hela friden jag inte hoppade oftare. Typ varje dag. ;-) Nädå, jag vet ju att det inte gått att hoppa förrän nu pga djupsnö och jag vet också att den här hoppglädjen inte kommer att finnas där om vi hoppar varje dag.
 
Men känslan kommer jag leva på riktigt länge... 
Kommentera inlägget här: