Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Fullmatad vecka

Kategori: Allmänt

Jag är lite stolt över mig själv faktiskt. Den här veckan har jag följt planen helt, sånär på att jag förstås ännu inte gjort passen jag tänkt mig imorgon (söndag). 
 
Ariel har gått fyra pass hittills; vi skrittade ut i tisdags med Ricky lös, red markarbete på ridbanan på onsdagen, red dressyr på vändplanen på fredagen och skrittade ut igen med Ricky idag. Planen är att rida ut och galoppera imorgon. Passen är än så länge rätt korta (25-45 min) och mest med fokus att hon ska hitta takten, bli lösgjord och bibehålla ett bra stöd i handen. 
 
Ricky har gått tre pass; han fick vara lös med Ariel både tisdag och idag, sedan tog vi oss en promenad på torsdagen. Det har gjort honom gott, han börjar kännas riktigt trevlig att jobba med. <3
 
Sunny har gått två pass hittills; vi har promenerat både i måndags och idag. Hon fick dessutom gå över lite bommar idag och det tyckte hon var skoj. Hon är så lättsam att ha med sig. :-) Imorgon ska hon få promenera på storgatan för första gången, det känns som att hon är redo för lite mer äventyr. 
 
Storm har promenerat ett pass, det är lagom för en blivande ettåring. Vi plaskade i vattenpölar (tydligen väldigt roligt) och lyssnade på grannens hundar som skällde. Hon blir som alltid mycket ivrigare och tuffare på hemväg, men är lätt att ha med sig. 
 
Planen är att fortsätta att jobba Ariel 3 pass/vecka, samt skritta 2 pass/vecka med Ricky lös. Sedan ska både Ricky och Storm promeneras 1 pass/vecka medan Sunny ska promeneras 3 pass/vecka. Det blir bra, jag behöver lite motion jag också. :-P
 
Sedan har rockarden äntligen tinat fram, så någon dag blir det kanske körning för Ariel också. Längtar! Hon älskar verkligen att bli körd. 
 
 
Kommentera inlägget här: