Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Tankar efter bruksprovet

Kategori: Reflektioner

Jag har följt halvblodshästarnas bruksprov från soffan. Mest blir jag bara beklämd, att man rider så tidigt på så unga hästar, dessutom kräver saker av dem som de egentligen inte är redo för. Inte konstigt att var och varannan häst verkar stå skadad. Tyvärr tar dessutom hobbyryttare efter och tror att man måste ha ridit in sin häst bara för att den fyllt två år. 
 
Jag gjorde så fel med Ariel, för jag visste inte bättre. Hon fick dock vila två år från ridningen när hon var dräktig och digivande, så förhoppningsvis har hon inte tagit så stor skada. Med Ricky tänker jag om och går min egna väg. Helst skulle jag vilja att han var välkörd innan jag började rida in honom, men jag får se hur det känns i sommar när han fyllt fyra och det är tänkt att vi ska sätta igång. 
 
Jag har dessutom insett att åtminstone just nu, så är tävling ingenting jag vill ägna mig åt. Det känns som fel väg att gå, när regler och bedömningar gör att det blir en tråkig upplevelse för Ariel istället för att vara någonting roligt. Så istället slår jag in på en ny väg, en väg där vi bara ska ha roligt, för ett gott skratt förlänger ju livet (även om Ricky ser måttligt road ut på bilden). 
 
 
Kommentera inlägget här: