Grattis nya hingstfäder!

Fjordhingstar / Permalink / 0
Det kom lite IRL i vägen, men jag lovar att jag jobbar på för fullt med linjeavel och inavelsprocent på de hingstar jag ännu inte skrivit om (japp, jag ligger några år efter där, men vill man veta nån hingst kan man alltid skriva en kommentar så kan jag svara). 
 
Tack till alla som hört av sig och varit glada över att bloggen är tillbaka, det värmer. Sen kommer jag (tyvärr) att fortsätta ha modererade kommentarer, så vi alla slipper läsa de otrevliga ord som jag får lite nu och då. Tyvärr kan vissa människor inte visa vanligt hyfs.
 
Årets hingstpremiering har avklarats och snart är även deadline för inrapporterade betäckningar. Så det är bråda dagar för mig, men jag vill ändå passa på att gratulera de hingstar som fått sina första söner i avel. 
 
Yield 302 har fått en godkänd son, Prästorps Gullvin (u. Gulltindra 3587 e. Mimer 200). 
 
Gulmåras Eld 312 har chans på två godkända söner, Gulmåras Emir (u. Gulmåras Tuva 3662 e. Ninjar N 2277) är redan klar, medan Eldor (u. Leonora E 3680 e. Ninjar N 2277) behöver utreda sitt hjärta då veterinären hörde ett blåsljud. 
 
Finslands Ringo 281 har fått en godkänd son, Porthos Unik (u. Datsa Unik 3187 e. Dalar 154). 
 
Slutligen har Castor Grönkulla 327 fått en godkänd son, Prästorps Oberon (u. Prästorps Gullglimra 3663 e. Gandhi 283). 
 
Grattis till allihop och grattis även till alla ni som tog er till Skövde med unghingstar. Det är ett enormt arbete som ligger bakom och även om just din hingst inte blev godkänd, så har du fått en kvalitetsstämpel som heter duga, med lösgalopp, visning vid hand och veterinärkoll. Så var stolt över din hingst (eller blivande valack) oavsett resultat. 
Till top