Övergångar

Igår kom jag äntligen iväg till finaste Hampus. Hämtade in honom från hagen, han var lite tveksam till om han föredrog mig eller hösilagebalen, men bestämde sig till sist för att matte nog ändå var roligare.

Ställde upp honom i stallgången och snaggade manen. Han var inte road och när jag till sist var klar upptäckte jag att klippningen var sned. Så det var bara att klippa ytterligare en cm på höger sida. Hopplös man... När jag får honom helt för mig själv tänker jag snagga ned den helt. Han var så snygg utan man!Igår blev det faktiskt också lite fotografering, då jag ville föreviga hans gräsliga klippning. Han blir grå istället för beige, då huden lyser igenom.

När manen var hyfsat fin så hade jag över en timme kvar att slå ihjäl, så jag tränsade Hampus och gick ut i ridhuset. Han har inga broddar, så att rida ut på blankisen är inte att tänka på. Barbackaridning blev det då Hampus sadel var på tävling med en annan ridskolehäst.


I ridhuset var det tre ekipage som hopptränade över ett hinder. Hampus traskade glatt in och sedan blev det jobba av! Tränade först att göra halt från skritt eller trav, det tog några repetitioner innan Hampus mindes vad som gällde. Sedan blev det galoppövergångar från trav några varv i vardera galopp och sedan galoppövergångar från skritt. Jag kände mig dock ganska ostrukturerad, så passet blev inte särskilt genomtänkt.


Avslutade med att göra en massa övergångar mellan alla gångarter, inklusive ryggning. Det väckte Hampus till liv ännu mer och det var riktigt skoj att rida honom! Men jag önskar förstås att det blir vår snart så vi kan rida ut...


Skrittade av honom ordentligt innan han fick gå ut i hagen igen, det var han mycket nöjd med. Själv traskade jag iväg till bussen mot Ariel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0