Kort men effektivt

Igår var det fullt på skötselplatserna, så jag fick ställa Hampus i en av stallgångarna. Då kunde halvblodet Poppe nå honom och nosa honom i baken. Hampus visste inte hur han skulle hantera situationen... :-S Var det ett hot eller kunde han stå kvar? Han har lite svårt att förstå att hästar kan vara kärvänliga mot helt nya hästar. ;-)
 
Då det var kallt ute så behövde jag bara borsta bort lite torr lera från benen. Skönt! Men jag skulle inte tacka nej till lite snö... Tog på reflexerna, sadel och träns, sedan blev det uppsittning. Eftersom jag visste att det var ganska sent på kvällen och jag ville hem innan kvällsfodringen började (då blir det jag som kvällsfodrar) så bestämde jag mig för att det fick bli ett kort pass. Grusvägen var dessutom stenhård, så någon galopp var det ingen mening att försöka sig på.
 
Vi skrittade en ganska snabb skritt bortåt och när vi skrittat i tio minuter så fick han trava på en avtagsväg fram till en gård. Sedan vände vi och travade tillbaka. Fick lite stöd i handen på hemväg, så vi är sakta på rätt väg! :-) Sedan blev det snabb skritt hemåt, det börjar bli ordentlig power i skritten. Lat som jag var så hade jag inte slagit på Runkeeper, jag måste bli bättre på det... Hade varit skoj att veta de olika hastigheterna.
 
Åter i stallet var han ganska nöjd ändå, så skönt att veta att jag inte alltid måste vara ute en timme, utan att det är okej med kortare pass på vardagarna. Han fick äta kraftfoder medan jag masserade benen och sedan återvända till hagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0