Galopp och klättring

Hampus är verkligen underbar! Han kommer ALLTID skyndandes när man ropar på honom. Jag vet inte om det är en vana som sitter kvar från tiden hos mig (då kom han på inkallning även när han rymt) eller för att han är ensam häst i hagen, men bekvämt är det.

Han var lite mer pratig igår än tidigare, då han var ensam inne i stallet. Borstade av honom och pysslade om honom lite, han har ett par småsår och så rinner det lite ur ögonen. Hovarna ser inte så roliga ut, men hovslagaren förvarnade mig om att de skulle bli så. Om två veckor blir de ju tillfixade igen.

Sadlade och tränsade i väntan på M och när hon dröjde så gav jag mig ut på äventyr i paddocken. Lade ned ett hinder till travbommar innan jag satt upp.

Det kändes lite mer ridmässigt med sadel på, men det är fortfarande mycket häst att sitta på. Sadeln ligger verkligen sisådär, men det får duga för ögonblicket. Det är ju bara fettvalkarna som ställer till det.

Red runt i alla gångarter, galoppen var lättare att rida med sadel, men någon riktig ork att hålla ihop hästen har jag inte. Vi är lika otränade bägge två, min hopptränare skrattade och undrade vem utav oss som egentligen var ur kondition.

Travade över bommar några gånger och det gick över förväntan. Han tyckte det var onödigt jobb, men säger man bara till honom så jobbar han på riktigt bra. Sedan är jag som alltid ganska förvirrad på ridbanan, så M och Maggie räddade oss i rätt ögonblick.

Vi red ut till klätterbacken och klättrade två gånger. Hampus skötte sig prickfritt, även om han lagt till ovanan att börja gå när man ger eftergift vid halt. Det tänker jag ta ur honom. Sedan blev han lite orolig när Maggie försvann ur sikte och det är också ett träningsområde. Han behöver vänja sig vid att arbetas ensam, annars kommer vi aldrig kunna roa oss på egen hand.

Åter i stallet blev det avduschning då han var lite svettig framtill. Det verkade vara omtyckt, även om han inte gillade att jag blötte ned huvudet på honom.

Sedan gick vi ut till nya hagen, han har fått byta hage då Krutow annars blir ensam på sin kant. De går i hagen bredvid varandra och ser söta ut. Hampus drog en repa i nya hagen, sedan travade han lugnt runt hela hagen för att se hur staketet gick.

Idag rider M honom, då hennes kompis M rider Maggie. De skulle ta rundan i byn och jag gav klartecken till att rida i alla gångarter, så länge de håller sig i skritt på grus och asfalt. Sedan rider C honom på lördag, med M och Maggie som sällskap. Min mamma kommer på besök, så jag har lovat att umgås med henne.
Trackback
RSS 2.0