Sadelpremiär

Igår hade jag med mig nya sadeln till Hampus. Han nosade väldigt nyfiket på padden, som Ariel haft på sig bara några timmar tidigare. När pengar finns kommer han få en egen padd, men egentligen är det ju bara färgen som är fel på denna, så de får dela padd tills vidare.

Sadeln satt riktigt bra på Hampus, precis som på Ariel. Sedan fick han nya odelade travbettet också, han var mycket nöjd med att inte behöva ha bettet så hårt spänt som tidigare. Därefter satt jag upp och så skrittade vi iväg.

Det kändes lite annorlunda i sadeln jämfört med när jag rider Ariel. Hampus är ju överbyggd bak, så sadeln åkte upp lite i bakkant och jag kände mig nästan lika fast i sitsen som jag gör när jag rider med den mer dressyrbetonade sitsen. Däremot upplevde jag att han rörde ryggen mycket mindre än Ariel, men så har han ju en kortare skritt också.

Hampus ville egentligen inte gå fram ordentligt i skritten, så vi jobbade en del på det på bortaväg. Han faller hellre in i kort trav när jag driver honom, än att länga på steget i skritten. När jag fått hem honom kommer jag se till så han får gå powerwalk minst en dag i veckan, så vi får någon ordning på den där skritten.

När han skrittat fram i tjugo minuter blev det galopp en stund, men den kändes väldigt ojämn, nästan fyrtaktig. Inte alls samma flyt som han haft tidigare. Även här finns det massor att jobba med, så jag ser fram emot att få ha hand om honom heltid framöver.

Vi red bort mot Skuttungeby, med galopp på grusvägen och skritt längs stigen i skogen. Sedan vände vi tillbaka efter ungefär en halvtimme och efter sista lite ojämna galoppen blev det skritt hela vägen hem. Jag tyckte han hade bättre driv i skritten på hemväg, så han blir definitivt mjukare efter uppvärmning och efter att ha fått galoppera. Men vi har lång väg kvar tills han är fullständigt lösgjord.

Tillbaka i stallet fick han återvända till boxen och bli avsadlad. Sadeln hade legat perfekt över hela ryggen, även om den ruggat pälsen lite vid länden. Jag tror att jag skall sadla lite längre fram nästa gång jag rider, det är svårt att bedöma sadelns perfekta plats när padden är så pass stor.

Efter en puss på mulen åkte jag tillbaka till Ariel. Förhoppningsvis ser jag Hampus på söndag igen, då blir det långtur ihop med L.

Äntligen fick jag pussa på Pussepojken!

Igår kunde jag äntligen åka förbi Hampus. Han blev så glad att se mig och jag blev förstås också superglad! <3 Tog ut honom i gången och slarvklippte manen på honom, den hade faktiskt inte tippat trots att det var länge sedan jag klippte den sist.

Eftersom jag tänker helraka hans man när jag flyttat honom, så fick det bli en lite halvful klippning igår, bara så han klarar sig de ynka 36 dagar som är kvar innan jag får hem honom.

Sedan kunde jag inte låta bli att tränsa honom och rida en sväng barbacka. Sötaste, finaste pojken var så glad över att vara på äventyr med matte. :-) Vi skrittade bort till rakbanan och väl där försökte han få varje liten förändring av sitsen till att betyda galoppfattning... Så vi busade lite grann i trav och galopp, men jag har en del kvar att träna på när det gäller balansen. :-P Som tur är så saktar Hampus in så fort jag börjar bli lite vinglig...

Tillbaka i stallet fick han sig en stooor puss innan jag åkte till Ariel. På söndag är planen att ha med nya bomlösa sadeln och se vad han tycker om den. Jag tror den kommer fungera perfekt på honom!

Inget besök nu heller. :-(

Usch vad jag saknar Hampus! Men imorgon tävlar jag och Ariel, så då finns det ingen chans att hinna med ett besök. Jag har i alla fall fått veta att ridskolan inte längre är i karantän, så jag kan besöka honom nästa söndag i alla fall.

Dessutom har jag fått veta att han hade noll maskägg på träckprovet, så då slipper han avmaskas efter flytten till nya stallet. Skönt!

Nu är det lite drygt en månad kvar och jag har redan börjat klura på allt som kan tänkas behövas. Får bli att titta djupt ned i plånboken... Först måste han i alla fall ha en snygg grimma och ett bra flugtäcke, för när han kommer är det bete dygnet runt som gäller.

Längtar!

RSS 2.0