Halvfart och oskodd

Jag har haft så fullt upp att göra sommarhage, så Hampus har fått stå tillbaka. Han har inte misströstat, utan varit nöjd med att hänga med grabbarna. När hovslagaren var här i fredags tog vi dessutom beslutet att låta honom gå oskodd en period. Han har haft skor på sig året om sedan jag köpte tillbaka honom för fyra år sedan. Eftersom han mest skall gå på gräs nu och jag inte riktigt har tid att hålla igång honom, så får han njuta av ledighet större delen av tiden. 
 
Men jag önskar verkligen att jag hade tiden att rida honom varje dag. <3

Tack för alla röstningar!

Efter att ha räknat röster som dykt upp på bloggen, på fb och i maillådan, så blir det den här bilden som får symbolisera Hampus!
 
 
Jag älskar verkligen den bilden på honom, det är så mycket Hampus! Han sitter gärna en stund och spanar omkring innan han kliver upp, senast igår försökte jag fånga honom med kameran utan att lyckas. ;-)
 
Sedan blir det de här två bilderna som förstoras upp. Dels en fin exteriörbild på honom och dels en bild, som även om varken han eller jag är välsvarvade på bilden, utstrålar glädje och harmoni. :-)
 
 

För den som saknar uppdateringar i bloggen beror det på att jag varit fruktansvärt förkyld och legat i sängen i nio (!) dagar. Därefter har fokus legat på sommarhagen under helgen, så grabbarna äntligen skall få gå på gräs. Men så snart hagen är klar hoppas jag komma igång med Hampus igen. Vill ju köra och hoppa nu när jag har grejerna! :-D

Hästen riden fast jag satt bredvid

I onsdags morse vaknade jag och var fruktansvärt förkyld. Det blev bara värre under dagen, så på kvällen blev det att P red Hampus istället för att jag red dressyrträning för henne. Jag orkade knappt med att skritta till ridbanan och tillbaka.
 
P jobbade honom i alla gångarter på volten, men fick inte riktigt fram honom i tempo. Han är ju lite speciell min farbror, något som S upptäckte när hon provred. "Viskar" man till honom när man rider, så är han superkänslig. Men börjar man med att "prata högt" så stänger han av och blir ridskolehäst. Det tar tid att lära sig hur pass försiktig man måste vara, men så är det ju på många hästar.
 
Hampus var nöjd efter passet, även om han inte var svettig. Han skrittade hemåt, lite väl mycket på tårna, med trött matte på ryggen. Han är ju sådan att han kommer igång mer och mer ju längre han rids. :-P Så han tyckte nog att P:s ridning bara var uppvärmning inför det riktiga passet. ;-)
 
Nu kommer han få vila tills jag är frisk och sedan ett tag till. Jag måste få upp staketet till sommarhagen, det är prio 1, sedan får jag fokusera på hans motion. Han är rätt nöjd i hagen som tur är. :-)

RSS 2.0