Provridning

Igår var det dags för provridning!

C tog in Hampus från hagen och givetvis fick han stå bredvid Ariel. Ariel skulle prompt nosa och tycke uppstod direkt. De var så söta tillsammans, typiskt att kameran inte var med! Ariel blev förstås tokbrunstig och Hampus hummade djupt till henne.

C gjorde klart Hampus, som fick slippa sadeln och även nosgrimman. Så begav vi oss ut på ridbanan hela gänget.
Först fick C hålla Ariel medan jag provred Hampus. Satt upp med hjälp av pallen och jösses vad bred han var. Jag har aldrig någonsin suttit på en så bred häst, det kändes verkligen som att rida flodhäst. Provade lite gas och broms, han har en riktigt trevlig skritt och en mjuk trav. Men det finns ingenting att hålla om, eller snarare så är han så rund att det går inte att hålla om. Provade galopp några gånger, han fattar väldigt lydigt men det var helt omöjligt att hålla om honom i galoppen så det blev inte många språng.

Samtidigt är jag imponerad av hur snäll han var, klart han testade ett par gånger men inte några stora grejer. Jag nöjde mig ganska snart, eftersom Ariel stod och väntade på träning. C fick ta över och sitta upp istället.

Sedan det blev en liten tur ut också, med C och Hampus barbacka. Vi var dock överens om att han behöver ridas med sadel, så man har något att sitta i.

Tillbaka i stallet blev det snabb avskötsel då det redan hunnit bli sent. Gick igenom lite smågrejer med M och C, då M kommer rida Hampus på fredag och C på lördag. Toppenbra!

Det var ett motvilligt par som skildes åt, Hampus stod länge och gnäggade åt sin älskade Ariel. Men till sist blev det ändå tyst, när han insåg att loppet var kört och Ariel försvunnit bortom en krök.
Trackback
RSS 2.0