Frisering

Hampus har fått flytta ned till stora stallet igen och stod ensam i bortre delen. När han hörde min röst så gnäggade han. Tog ut honom på stallgången och han har blivit smal. Han har fortfarande ett par fettkuddar, men över revbenen är han i perfekt hull. Nu är det bara bukmuskulaturen som skall stärkas ordentligt.

Klippte manen på honom, det blev hyfsat. Sedan försvann både tofsar i öronen och skägget, det senare hade blivit väldigt vildvuxet. Sedan var det med stor sorg i sinnet som jag klippte bort delar av hans långa vackra hovskägg. Men för att komma åt krustorna som han har (för koll och eventuell rengöring) måste hovskägget klippas och eftersom det står i kontraktet att endast jag får göra det, så var det jag som fick klippa. Dock tog jag bara just vid krustorna och borstar man hovskägget så syns det knappt att jag klippt.

Gjorde stretchövningarna för buk- och ryggmuskler innan Hampus fick återvända till boxen där lunchhöet väntade. När han ätit en stund så kom jag även in med kraftfoder. Så fort han fick syn på mig med hinken i handen så vände han sig ifrån mig. Jag gick emot honom och han fortsatte flytta sig ifrån mig. Trodde verkligen att han glömt bort varsågod, men han kommer ihåg fast det var sju år sedan sist.

När han fått kraftfodret fick han en kram innan jag åkte hem. Jag hoppas så att jag är tillräckligt frisk för ridning nästa helg.
Trackback
RSS 2.0