Rejäl skritt

Hampus var superglad att se mig idag (eh, spelar ingen roll vem, bara han får uppmärksamhet) och följde glatt med på visning vid hand-träning. Det mesta sitter bra nu, även om både skritt och trav är av det sega slaget. I och för sig är det inte många meter att trava på heller, tror han kan få igång traven bättre på tävling.

Sedan gjorde jag klar honom för ridning och red iväg. Det blev samma runda som tidigare, men den här gången krävde jag riktig skritt redan från början. Fick igång bakdelen hyfsat, men jag vet att han kan ännu mer.

På ängen blev det galoppfattningar, idag var det klockrena fattningar hela tiden. Avsaktningarna är fortfarande lite halvdåliga, men de blev allt bättre och speciellt när jag fokuserade på bålstabilitet och att ändå ha kvar drivningen. Tänk att man aldrig lär sig... Eftersom jag hade lite ont om tid blev det hemskrittning lite tidigare. Det märks att han arbetar igenom kroppen när han galopperar, för skritten hem var verkligen underbar. Han trampade på i ett rejält tempo och kunde hålla tempot mycket längre sträckor. Fortfarande vill han helst ha stöd på bettet dock, jag låter honom få det ibland men inte hela tiden. Målet är ju att ha samma fina skritt på fri tygel, men det är en bit kvar till dess.

Åter i stallet var han sjöblöt i svett, såg ut som om jag tokgalopperat honom i flera timmar. Men han har ju en hel del päls och jag misstänker att även skritten är ganska jobbig för honom att få till. Stretchade igenom honom innan jag pussade hejdå. Om det inte blir kris på jobbet så kommer jag träffa honom redan på måndag igen.
Trackback
RSS 2.0